Antik Eser Müzayedesi - Son Dakika
Güncel

Antik Eser Müzayedesi

Antik Eser Müzayedesi

Herkesin ulaşabileceği eserlerin müzayedesi başlıyor

15.09.2012 11:29

Nev Müzayedecilik'in 14 Ekim Pazar günü düzenleyeceği antik eser müzayedesi, ürün çeşitliliğinin yanı sıra herkesin ulaşabileceği fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Antika eserler arasında günlük hayatta kullanılabilecek parçalar da bulunuyor.

14 Ekim Pazar günü saat 14.00'te Taxim Hill Hotel'de düzenlenecek olan müzayedede, uçak aksesuvarlarından fonograflara, askeri malzemelerden tekke işi eserlere, kudüm koleksiyonlarından güverte fenerleri ve laternalara, pikaplardan opera dürbünleri ve yağlı boya tablolara, oyuncak, tesbih, tuğralı gümüşler ve porselen biblolara kadar, çok sayıda tematik ürün açık artırmaya sunulacak. Sergilenecek eserlerin tarihleri ise 1800'lerden 1970'lere kadar uzanıyor ve fiyatları 50 liradan başlıyor.

Açık artırmaya sunulacak eserler arasında özellikle Mustafa Kemal Atatürk ıslak imzalı İstiklal Madalyası Beratı dikkati çekiyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma itfaiyeci tulumbası ile 1800'lerden kalma ahşap ve hidrolik berber koltuğu da koleksiyonerleri cezbedecek eserler. Ayrıca üzeri Osmanlıca yazılı mermi sandığı silah tutkunlarının, ARRI marka 35 milimetre kamera ise sinemaseverleri ilgisini çekecek parçalar.

Pastacılık, marangozluk, ayakkabıcılık, hamamcılık gibi meslek gruplarına özel aksesuvarlar, içki, sigara ve kahve gibi keyif kültürlerine özel eşyalar, sinema ve fotoğraf tutkunlarına özel eserler, hem koleksiyonerlerin hem de koleksiyon toplamaya başlayacak olanlara hitap edecek. Müzayedede açık artırmaya sunulacak eserler arasında en yeni tarihli olanı ise 1970'lere JVC marka astronot kafa televizyon.

14 Ekim Pazar günü, saat 14.00'te düzenlenecek müzayedede açık artırmaya sunulacak eserler, 12 Ekim'e dek Beyoğlu Turnacıbaşı Caddesi'ndeki Nev Müzayedecilik'te sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antik Eser Müzayedesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement