Apartman Yöneticisi Dehşet Saçtı - Son Dakika
Güncel

Apartman Yöneticisi Dehşet Saçtı

Apartman Yöneticisi Dehşet Saçtı

Adana'da komşuları ile tartışan adam, 2 komşusunu vurup intihar etti.

07.03.2013 17:04  Güncelleme: 18:47

Adana'da apartman yöneticisi Yahya Kaya, gürültü yaptıklarını öne sürdüğü komşusu Nurcan Özdamar ile olaya müdahale eden ve aynı katta oturan polis memuru Hüseyin Şensoy'u öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti.

Olay, bugün öğle saatlerinde merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi 77 bin 135 Sokak'ta meydana geldi. Yağmur Apartmanı'nın yöneticisi Yahya Kaya, binanın 9'uncu katında oturan komşusu Nurcan Özdamar'ı evinde gürültü yapıldığı gerekçesiyle uyarmaya gitti. Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nden emekli olan Kaya ile aynı yerden emekli olan Özdamar arasında 'gürültü' yapma nedeniyle tartışma çıktı.

Tartışmanın alevlenmesi üzerine aynı katta oturan ve izinli olduğu belirtilen Adana Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hüseyin Şensoy, tartışmaya müdahale ederek tarafları aralamak istedi. Ancak öfkelenen yönetici Yahya Kaya, üzerinde taşıdığı tabancasını çekerek komşularına ateş ettikten sonra aynı silahla kendi başına ateş etti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Nurcan Özdamar, Hüseyin Şensoy ve Yahya Kaya'nın öldüğü belirlendi.

EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Apartman yöneticisi 57 yaşındaki Yahya Kaya ile öldürdüğü 46 yaşındaki Nurcan Özdamar ve polis memuru 54 yaşındaki Hüseyin Şensoy'un cenazeleri olay yerinde yapılan inceleme ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hüseyin Şensoy'un eşi Cennet Şensoy da fenalık geçirdi. Olay yerinde bekletilen ambulansta müdahale edilen Şensoy, Adana Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Cinayetin apartman yönetimindeki anlaşmazlıktan kaynaklandığını vurgulayan Gürkan, 2 çocuk annesi Nurcan Özdamar'ın eşi Mustafa Özdamar'a baş sağlığı dileğinde bulundu. Özdamar, "Benim 2 çocuğum var, onları nasıl büyüteceğim" diye gözyaşı döktü.

Polis memuru 2 çocuk babası Hüseyin Şensoy'un ogünizinli olduğu, apartmanın merdiven boşluğundaki tartışma seslerini duyup, müdahale için dışarı çıktığı belirtildi.

"ARALARINDA YÖNETİCİLİK HUSUMETİ VARDI"

Olay anında 8'inci kattaki evinde oturan Cemil K., "Üst kattan bağrışma, ardından da 2 el silah sesi geldi. Sesi duyunca yukarı çıktım, Yahya Kaya, elinde tabancayla Nurcan Özdamar'ın kapısının önünde duruyordu. Beni görünce silahı üzerime doğrulttu, ben de korkup aşağıya indim. Kapıyı sıkı sıkı kapattım. Bir kaç dakika sonra tek el daha silah sesi geldi. Tekrar yukarı çıktığımda yönetici Yahya Kaya, merdiven boşluğunda yatıyordu" diye konuştu.

Nurcan Özdamar'ın bir yıl önce DSİ'den emekli olduğunu söyleyen komşuları, Yahya Kaya ile aralarındaki sorunun da yöneticilikten kaynaklandığını ileri sürdü. Yaklaşık 4 yıl yöneticilik yapan Nurcan Özdamar'ın, geçtiğimiz yıl yapılan seçimde apartmandaki görevini Yahya Kaya'ya devrettiğini ifade eden komşuları, "Yönetimi Yahya Kaya aldıktan sonra araları açıldı. Her toplantıda basit nedenlerle de olsa tartışıyorlardı. Son toplantıda da yönetimi profesyonel bir şirkete devredilmesi gündeme gelmişti" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Apartman Yöneticisi Dehşet Saçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement