Arap Baharının Çocuklarından Barış Mesajı - Son Dakika
Güncel

Arap Baharının Çocuklarından Barış Mesajı

Arap Baharının Çocuklarından Barış Mesajı

Esenler'e gelen Arap baharının çocukları, hep birlikte barış ekmeği pişirerek tüm dünyaya barış mesajı verdi.

23.04.2013 14:27

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında; Esenler'e gelen Arap baharının çocukları, hep birlikte barış ekmeği pişirerek tüm dünyaya barış mesajı verdi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında tüm dünyaya barış, dostluk ve kardeşlik mesajı vermek için Esenler'e gelen Arap Baharı'nın çocukları, Barış Ekmeği pişirdi.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen programa; AK Parti Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Türkan Dağoğlu, Bülent Turan, Akil Adamlar Marmara Bölge Heyeti Genel Sekreteri Yakup Levent Korkut, TİKA Başkanı Serdar Çam, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları, İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAN VE GÖZYAŞI İSTEMİYORUZ

Arap baharının çocuklarının hep birlikte sahneye çıkarak herkesi selamlamasıyla başlayan programda, ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Arap baharının çocuklarıyla birlikte barış ekmeği pişireceklerini söyleyen Göksu, çocuklarımız Mısır'dan, Suriye'den, Filistin'den un getirdiler. Bu toprakların çocuklarına yakışan şekilde unu burada hamur yapacağız. Bu milletin mayasıyla hamurlayıp, bu mayaladığımız hamurla birlikte ekmeği pişireceğiz. Sonra da yeryüzündeki bütün liderlere göndererek, diyeceğiz ki çocukların o masum dilleriyle beraber, 'yeryüzünde kan ve gözyaşı istemiyoruz diyeceğiz' dedi.

İnsanın hayatında çocuğunun ve ekmeğinin kutsal olduğunu söyleyen Göksu, "Bir insan çocuğu için hayatını ortaya koyar ve insan ekmeği için ömrünü ortaya koyar. İstedik ki ekmek ve çocuk gibi bir insanın hayatında en önemli hayat felsefesi olan iki şeyi bir araya getirelim ve adı Esenler olarak, esenlik olan ilçenin çocuklarıyla dünyanın çocuklarını buluşturalım. Dünyanın çocukları, dünyanın barışını burada mayalasınlar, burada hamur yapsınlar, burada ekmek yapsınlar. Esenlik dolu bu şehirden bütün dünyaya esenlik selamı versinler istedik"diye konuştu.

Arap baharının çocuklarının, yarın saat 17.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18.00'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafında makamlarında kabul edileceklerinin haberini veren Göksu, Barış Ekmeği Festivali'nin ülkemize huzur ve bereket getirmesini dileyerek, "Arzu ediyorum ki; Filistin'deki, Suriye'deki, Tunus'taki, Mısır'daki Yemen'deki çocuğumuzun yüreği, sevgi ve muhabbetiyle yeryüzüne kardeşlik gelir. Artık kan akmaz. Gözyaşı olmaz ve bu ülkenin çocukları barış güvercinleri uçurur" diye konuştu.

ÇOK GÜZEL MESAJLAR VERİLİYOR

Göksu'nun ardından konuşan Akil Adamlar Marmara Bölge Heyeti Genel Sekreteri Yakup Levent Korkut ise; Akil insanlar heyetinin, Türkiye'deki önemli bir problemin giderilmesi için halk temaslarını sürdürdüğünü anlattı. "Bu temasları sürdürürken Esenler Belediyesi'nin düzenlediği bu güzel etkinliğe katılma fırsatımız oldu ve buna öncelik verdik. Bizim işlevimizle buradaki verilmek istenen mesaj arasında önemli bir bağlantı olduğunu görüyorum. Dünyadaki barışın sağlanması Türkiye'nin katkısıyla, Türkiye'nin barışının sağlanması da Türkiye'nin çözüm bulmasıyla mümkün. Bu ikisi birbirleriyle bağlantılı. Bugün burada pişirecek barış ekmeğinin umutlu, hayırlı gelecekler getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

TİKA Başkanı Serdar Çam'ın konuşmasıyla devam eden programda Çam, "Esenler'deki çalışmaların kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Örnek çalışmalar yapılıyor. Çok güzel mesajlar veriliyor. Bu geleneğin yıllarca ülkemizin her yerinde devam etmesini istiyoruz. Önemli olan model olmak" dedi.

ÇOCUKLARIN BARIŞ EKMEĞİ HAZIRLAMASI ÇOK GÜZEL

Programda konuşan AK Parti Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Bülent Turan ve Türkan Dağoğlu da böyle bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti Milletvekili Bak, "Burada şenlik var. Sağlığın temizliğin, güzelliğin simgesi çocukların barış ekmeği hazırlaması çok güzel. Barış ve adalet için çocukların kaynaşması ve anlaşması gerektiğine vurgu yapan Bak, bu çabaların dünyada barışa katkı sağlayacağını belirtti. AK Parti Milletvekili Bülent Turan ise; sadece Türkiye değil dünyadaki herkesin milli egemenliğe ihtiyacı olduğunu söyleyerek, Esenler'de başlayan bu tatlı hareketin dünyada da kutlanmasına vesile olmasını temenni etti.

Programın içeriğine vurgu yapan AK Parti Milletvekili Türkan Dağolu da barış, kardeşlik, çocuk ve onun rızkının bir arada olduğu çok anlamlı bir gün yaşadıklarını kaydederek, bugün çocuk hakları denildiği zaman en önemli şeyin yaşama hakkı olduğunu ve dünya liderlerinin çocuğun yaşama hakkına önem vermesi gerektiğini vurguladı.

Programda son konuşmayı yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da ekmek ve barış kelimelerinin bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti. İnsan ruhunun barış olmadığı sürece varlığını devam ettiremeyeceğini ifade eden Madenoğlu, dünyaya barışın gelmesini umut ettiğini belirterek Esenler'deki Barış Ekmeği Festivali'nin uluslar arası bir nitelik kazandığını söyledi.

BARIŞ EKMEĞİ YAPTILAR

Konuşmaların ardından Filistin, Libya, Suriye, Mısır, Tunus ve Yemen'den gelen Arap baharının çocukları, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindeki protokol ile birlikte kendi ülkelerinden getirdikleri unları mayalayarak barış ekmeğini yaptılar. Ekmeğin fırına verilmesinden ardından çocukların barış temasıyla yaptıkları resimlerin yer aldığı Barış Duvarının açılışının yapılmasının ardından programda Esenler Belediye Başkanı Göksu, protokol üyeleriyle beraber etkinlik alanındaki stantları da tek tek gezerek, kendilerine sunulan ikramları tattılar.

Misafir çocukların ülkelerden gelen çocukların kendi ülkelerine özgü yaptıkları çeşitli dans gösterileriyle devam eden programda her bir ülkenin sahne aldığı programda coşkulu dakikalar geçiren izleyiciler, Suriye'den gelen çocukların ülkelerinde yaşanan savaşı anlatan bir şiir okuması ve kısa bir tiyatro oyunu sergilemesiyle hüzünlenerek duygusal anlar yaşadılar. Program, çocuklara yönelik animasyon gösterilerinin sergilenmesinden sonra sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arap Baharının Çocuklarından Barış Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement