Arel Üniversitesi "Suriyeli Kadınları Güçlendirme Projesi' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Arel Üniversitesi "Suriyeli Kadınları Güçlendirme Projesi' Açıldı

Arel Üniversitesi "Suriyeli Kadınları Güçlendirme Projesi\' Açıldı

Suriyeli Göçmen Kadınları Güçlendirme projesinin açılış ve tanıtımı 31 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi Aziz Sancar Amfisi'nde gerçekleştirildi.

08.11.2018 17:14

İstanbul Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler İngilizce Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Güneş Koç'un yürütücüsü olduğu proje açılış toplantısına Norveç Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kristin Melsom, Norveç Büyükelçiliği Politik Danışmanı ve Proje Koordinatörü Timur Saydan ve projenin paydaşları olan HayatSür Derneği, İstanbul Arel Üniversitesi Radyo'su, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Mavi Hilal Vakfı, Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sultanbeyli Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Uluslararası Göçmen Kadınlar Dayanışma Derneği ile Sistem Matbaacılık katılım sağladı.

Proje paydaşlarının yanı sıra bu alanda çalışan uluslararası örgütlerden UNFPA (United Nations Population Fund) ve Küçükçekmece Belediyesi'nin de katılımının gerçekleştiği etkinliğe,akademisyenler ve öğrenciler tarafından da yoğun ilgi ve katılım gösterdi.

Norveç Büyükelçiliği'nin desteklediği projenin kapsamında sivil toplum örgütleri ve belediyeler arasında bir pilot proje olarak İstanbul'un Fatih, Küçükçekmece, Sefaköy, Sultanbeyli, Şişli semtleri ve çevresinde yaşayan Suriyeli göçmen kadınlara eğitimler ve çalıştaylar gerçekleştirilecek.

Bu bağlamda Suriyeli göçmen kadınların kadın hakları, mülteci kadın hakları, toplumsal cinsiyet ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, kadın sağlığı başlıklarında düzenlenecek çalıştaylarla toplumsal farkındalığın artırılarak bilinçlenmenin sağlanması ve bu alanlardaki eğitimlerin yanı sıra psikososyal destek, Türkçe dil kursu ve meslek edindirme kursu ile de güçlendirilmeleri hedefleniyor.

Suriyeli Kadınları Güçlendirme Projesi açılış konuşmasında Dr. Öğretim Üyesi Güneş Koç, göçün bir cinsiyeti olduğunu ve Suriye'den 3.5 Milyon göç alan Türkiye'nin, bu nüfusun 1.7 Milyonu kadın olan göçmen kadınlara yönelik göç politikalarının geliştirilmesinin öneminden bahsetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arel Üniversitesi 'Suriyeli Kadınları Güçlendirme Projesi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement