Arınç, Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma Programına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Arınç, Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma Programına Katıldı

Arınç, Bediüzzaman Said Nursi\'yi Anma Programına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Millet sevgisini, ümmetin beraberliğini ve pek çok hastalıkların çaresini, Bediüzaman Said Nursi'nin gösterdiği yolda bulduk" dedi.

24.03.2012 22:32

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Millet sevgisini, ümmetin beraberliğini ve pek çok hastalıkların çaresini, Bediüzaman Said Nursi'nin gösterdiği yolda bulduk" dedi.

Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu tarafından Merinos AKKM'de düzenlenen programa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Arınç, Bediüzaman Said Nursi'nin ömrünün çileli ve meşakkatli olduğunu, bu çileli hayatın 23 Mart 1960'da ebedi hayata irtihal etmesiyle sonuçlandığını ifade ederek, "Ama bundan sonra da çile devam etti. Vefatından sonra darbeciler kabrinden onu çıkardılar, meçhule götürüp bıraktılar.

Bütün bu cefalar, hayatında bir milim bile çizgisinden sapma olmayan bir insanın dünyaya meydan okumasını gösteriyor. Hepimiz onu seviyoruz. Millet sevgisini, ümmetin beraberliğini ve pek çok hastalıkların çaresini onun gösterdiği yolda bulduk" diye konuştu.

Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerini okurken insanın kendisini muhakeme ettiğini belirten Arınç, "İçinde samimiyet ve sadakatten başka bir şey yok. İhlas risalesine, tabiat risalesine bakarsanız, ne önünüze gelirse içinde iman ve iman hakikatleri vardı. Bunların anlaşılması için yıllar geçti. Ama o gün bugündür. Risale-i nur davası, anamızın ak sütü gibi beraat etmiştir. O birleştiricidir. İsyanlara karşı çıktı. Onlara göre Said i Kürdi dersek, ona dolaylı olarak da suçlu gözüyle bakmak mümkün

olacaktır. Bu alçaklıkta o kadar ileri gittiler ki Şeyh Sait isyanının faili olduğu ortaya atıldı. Her şeyiyle onu bir işin içine sokma gayreti içinde oldular. Bütün bunlara rağmen, bütün müdafaalarında hakikati hep söyledi" ifadelerini kullandı.

Program, Doç. Dr. Osman Can, Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Prof Dr. Şadi Eren, Avukat Mustafa Tuncel'in konuşmacı olarak katıldığı panelle devam etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arınç, Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement