Arkeopark'a Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Güncel

Arkeopark'a Ziyaretçi Akını

Arkeopark\'a Ziyaretçi Akını

Arkeopark, İstanbul Üiversitesi'nden gelen 90 kişilik akademisyen ve arkeoloji öğrencilerinden oluşan heyet, alanda inceleme yaptı.

22.05.2013 14:52

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle Akçalar Aktopraklık mevkiinde hayata geçirdiği Arkeopark, 2013 yılı kazı sezonuna hazırlanırken, İstanbul Üniversitesi'nden gelen 90 kişilik akademisyen ve arkeoloji öğrencilerinden oluşan heyet, alanda inceleme yaptı.

Akçalar Aktopraklık mevkiinde yaklaşık 10 yıl önce başlanan ve son 4 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aktif olarak desteklenen arkeolojik kazı çalışmalarının bulunduğu alanı Türkiye'nin ilk Arkeoparkı'na dönüştürecek proje hızla ilerliyor. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Necmi Karul başkanlığındaki ekip 2013 kazı sezonu öncesi, bölgede meslektaşlarını ve genç arkeologları ağırladı.

İstanbul Üniversitesi´nden bilim insanları ve arkeoloji öğrencilerinden oluşan 90 kişilik bir grup Arkeopark'ı ziyaret etti. Henüz kazıların başlamadığı alanı gezen ziyaretçilerin ilgisini en fazla Kalkolitik dönem ve geleneksel köy mimarisini yansıtan canlandırmalar çekti. Kazı Başkanı Doç.Dr. Necmi Karul Arkeopark tam anlamı ile faaliyete geçmeden organize edilen bu tür ziyaretlerin, görüş ve önerilerin toplanması açısından önemli olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde kazı alanında yürüyüş yolları, izleme kulesi ve dinlenme mekanları gibi bazı yapıların tamamlanarak alanın ziyarete açılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Karul, "2013 yılı çalışmalarında, MÖ 5700'lü yıllara tarihlenen yerleşim katmanlarında kazıları yoğunlaştıracağız. Bu döneme ait geçtiğimiz yıl açığa çıkarılan yapı kalıntıları oldukça iyi durumda korunageldi ve dönemin yaşamı ile ilgili eşsiz verilere ulaştık" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arkeopark'a Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement