Artvin'de Keşfedilen 3'üncü Karagöl, Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Keşfedilen 3'üncü Karagöl, Turizme Kazandırılıyor

Artvin'in Borçka ve Şavşat ilçelerindeki doğal güzellikleri ile büyüleyen Karagöl'lere bir yenisi daha eklendi.

30.09.2018 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Borçka ve Şavşat ilçelerindeki doğal güzellikleri ile büyüleyen Karagöl'lere bir yenisi daha eklendi. Murgul ilçesi Damar köyündeki Tiryal Dağı eteğinde yer alan kentteki 3'üncü Karagöl, turizme kazandırılacak.

Artvin'in önemli turizm merkezleri olan Borçka ve Şavşat ilçelerindeki Karagöl'lere bir yenisi daha eklendi. Murgul ilçesi Damar köyündeki Tiryal Dağı eteğinde çam ormanlarının gölgesinde yer alan kentteki 3'üncü Karagöl, turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Göl, çevre düzenlemeleri ve yol çalışmalarının ardından yerli-yabancı turistlerin ziyaretine açılacak.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, kentin bağrında barındırdığı Karagöller'in kentin turizmine önemli katkılar sağladığını belirterek bu göllere bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Vali Doğanay, Amacımız Murgul Karagöl'ü de diğer Karagöllerimiz gibi kısa süre içinde turizme kazandırmaktır. Böylece başta ilçemiz olmak üzere ilimizdeki turizm hareketliliğini artırarak yöre insanının turizmden hak ettiği payı alabilmesini sağlamayı hedefliyoruz dedi.

BELEDİYE BAŞKANI BİZİM KARAGÖL'ÜN FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR

Murgul'un turizm noktasında keşfedilmeyi beklediğini ifade eden Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş da 'Murgul içerisinde inanılmaz güzellikleri barındıran bakir bir ilçedir. Artvin'de Karagöllerimiz meşhurdur. Murgul ilçemize bağlı Damar köyünde bir Karagöl'ümüz var. Bizim Karagöl'ümüz diğerlerine göre daha farklı özellikleri barındırıyor. Bu alanı turizme kazandırmak istiyoruz. Ayrıca Kokolet vadimiz ve Gemkaya'mız var. Çok güzel yaylalarımız var. Herkesi ilçemizde ki doğal güzellikleri göremeye davet ediyoruzö diye konuştu.

Artvin\'de Keşfedilen 3\'üncü Karagöl, Turizme Kazandırılıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin'de Keşfedilen 3'üncü Karagöl, Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement