Artvin Valisi Yemlihalıoğlu, Ortaköy Köyü Dayanışma Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Artvin Valisi Yemlihalıoğlu, Ortaköy Köyü Dayanışma Yemeğine Katıldı

Artvin Valisi Yemlihalıoğlu, Ortaköy Köyü Dayanışma Yemeğine Katıldı

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Eski Adı Berta Olan Ortaköy Köyünün Dayanışma Yemeğine Katıldı

17.01.2011 16:01  Güncelleme: 16:02

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, eski adı Berta olan Ortaköy köyünün dayanışma yemeğine katıldı.

Ortaköy Köyü Muhtarlığı ile İstanbul ve Bursa Bertalılar Derneklerince Artvin Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Belediye Başkanı Emin Özgün, Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, Artvin Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, İstanbul Bertalılar Derneği Başkanı Ömer Tabak, Bursa Bertalılar Derneği Başkanı Ali Kılıçel, Ortaköy köyü muhtarı Kutsal Dalkılıç, köy halkı ile davetliler katıldı.

Muhtar Dalkılıç, yaptığı konuşmada, köyün il merkezine 43 kilometre uzakta olduğunu ve 2 bin nüfusu bulunduğunu belirterek, '30-40 yıldır rüyamız olan ana yolumuzun genişletilmesi çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında da büyük bölümü yapıldı. Kalan kısmın ise 2011 yılı içerisinde bitirilmesini bekliyoruz. Bu yolun yapılmasında büyük emeği geçen başta Sayın Valime ve Sayın Milletvekilimize köy halkı adına çok teşekkür ediyorum' dedi.

Vali Yemlihalıoğlu ise yoğun bir katılımın sağlandığı yemeğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'İl Valisi olarak şunu samimiyetimle ifade ediyorum ki ilimizde birliğimizle, beraberliğimizle vatanımıza sahip çıkmada, milletimize hizmette ve devletimize saygıda asla bir eksiğimiz yok' diye konuştu.

Ortaköy köyünün Artvin merkeze bağlı köylerden en yoğun nüfusa sahip köy olduğunu dile getiren Vali Yemlihalıoğlu, 'Artvin, coğrafyası zor bir il. Aynı şekilde Ortaköy köyümüz de coğrafyası zor olan köylerimizden biri. Burada yaşayan insanlarımız hizmetin en iyisine layıktır. Geçtiğimiz günlerde Ardanuç ilçemizde 7 köyün içme suyu tesisinin açılışını yaptık. 105 kilometre uzunluğunda hat çekerek bu köylerimizi sağlıklı içme suyuna kavuşturduk. Devlet olarak çok zor bir coğrafyaya sahip olan ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standardını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

Artvin'e ilk atandığı günlerde kendisini ziyaretine gelen Ortaköy halkından bir kişinin 'Ortaköy'de yaşıyoruz ama Ortaçağda gibi yaşıyoruz' diye bir cümle kurduğunu anlatan Vali Yemlihalıoğlu, şunları söyledi:

'O kurulan cümle benim kafamda kaldı. Kısa zamanda ilgili daire müdürlerimle köyü ziyaret ederek yolu inceledik. Yolun dar ve tehlikeli olduğunu gördük. Köy yolunun iyileştirilmesini yapacağımızı söylediğimizde başta eski köy muhtarı olmak üzere bazı köylülerimiz bize inanmamıştı. Köyün eski muhtarı bana 'daha önce dört vali gördüm. Bu yolu yapacaklarını söylediler, ama bir türlü yapamadılar' dedi. Ben yorum yapmadım. Köy ziyaretine kısa bir süre önce tayini çıkan DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu ile beraber giderken konuyu görüşmüştük. Karayolları ağında olan bu yolumuzun yapımını DSİ Bölge Müdürlüğü olarak yapmayı planladık. Sonrasında Karayolları Bölge Müdürlüğü yolun yapımını üstlendi. Şayet Karayolları yapmasaydı biz DSİ ve Özel İdare Genel Sekreterliğinin imkanları ile yapmayı planlıyorduk. Yola ilk kazmayı 2009 yılı sonlarına doğru vurduk. 2010 yılında da yolun ihalesi yapıldı ve yolda genişletme ve iyileştirme çalışmaları hızla devam ediyor. Yıl sonu itibari ile yolu tamamen bitirip köy halkını konforlu bir yola kavuşturacağız. Ayrıca yolun asfaltlamasını da yapacağız.'

(BS-AK-MHD) - ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin Valisi Yemlihalıoğlu, Ortaköy Köyü Dayanışma Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement