Askon'dan İş Dünyasına Önemli Uyarılar - Son Dakika
Güncel

Askon'dan İş Dünyasına Önemli Uyarılar

Askon\'dan İş Dünyasına Önemli Uyarılar

ASKON, İş Dünyası'nın sorunları üzerine yapmış olduğu çalıştayda iş dünyasına yönelik dört önemli uyarıda bulunarak bu konularda tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

02.10.2017 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ve Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu Üyeleri ile yeni dönem gelecek vizyon ve hedeflerin belirlenmesi amacıyla çalıştay'da bir araya geldi.
Çalıştayın özel oturumlarına konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi, Teknoloji ve Sanayi İktisadı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sefer Şener, Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akdemir'de birer sunum gerçekleştirdi.

"İş Dünyasının Güncel Sorunları" temalı oturumda ASKON'un gözünden tespit edilen temel ve güncel sorunlarının ayrıntılı olarak değerlendirildiği bir oturum gerçekleştirildi.

İŞ DÜNYASI DÖRT KONUDA TEDBİRLİ OLMALI

Çalıştay sonunda açıklamalarda bulunan ASKON Başkanı Hasan Ali Cesur, 2018 yılında iş dünyasının dört konuda özellikle tedbirli olması gerektiğini belirtti ve bu konuları şöyle sıraladı.

Avrupa Birliği (AB) ile yaşanan sorun; Türkiye iç piyasasına doğrudan gelen yabancı sermayede AB ilk sırada gelmektedir. AB ile yaşanacak olası anlaşmazlıkları ilişkin iş dünyasının tedbirli olması, alternatif pazarları da gündemine alması gerekmektedir.

Enflasyon oranı kesinlikle çift hanelere çıkmamalı, tek hanede tutulması gerekmektedir. Enflasyon konusunda çok büyük rakamlardan büyük başarılar ile bugünlere geldik ama yine de AB'nin 7-8 katı üzerinde bir enflasyona sahibiz.

Faizler çok yüksek. İş Dünyası yatırımlarının % 93'ünü kredi çekerek gerçekleştirmektedir. Kredi faiz oranlarının yüksek olması iş dünyasına büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Faizler kesinlikle düşürülmelidir. AB ortalamasının faizler konusunda % 1 ortalamaya sahip olduğu düşünüldüğünde, Türkiye'de iş dünyasının faizler konusunda ne kadar ciddi rakamlarda zarar ettiği ortaya çıkmaktadır.

Tüm dünyada giderek artan gelir dağılımı sorunu bugün büyük sorunları da beraberinde getirmektedir. Her ne kadar ülkemiz ekonomik bir istikrara sahip olsa da Küresel anlamda yaşanacak olası sıkıntılara karşı tedbiri elden bırakmamalıyız. Ülkemiz şu ana kadar bu konuda başarılı sınavlar verdi, tedbirli olması durumunda yine bu başarılı sınavı vereceğinden hiç şüphemiz yok.

SU AKAR YOLUNU BULUR

ASKON Başkanı Cesur ayrıca, Kuzey Irak'ta referandum sonrası yaşanan gelişmelere de dikkat çekerek, "Ülke menfaatleri neyi gerektiriyorsa iş dünyası olarak gerekli özveride bulunmaya hazırız. Önceliğimiz her daim ülkemizdir. Su akar yolunu bulur misali, yeter ki üretelim, suyumuz olsun. Bir şekilde başka pazarlar da bulur, ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam ederiz. '' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Askon'dan İş Dünyasına Önemli Uyarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement