Atla Tarla Sürüp Patates Ekiyorlar - Son Dakika
Güncel

Atla Tarla Sürüp Patates Ekiyorlar

Atla Tarla Sürüp Patates Ekiyorlar

Adapazarı'nda daha önce bölge tarımının en yaygın ürünlerden biriyken fiyattaki düşüklük nedeniyle 8 yıldır fazla ekimi yapılmayan patates yeniden ekilmeye başlandı.

13.03.2013 12:18

Adapazarı'nda daha önce bölge tarımının en yaygın ürünlerden biriyken fiyattaki düşüklük nedeniyle 8 yıldır fazla ekimi yapılmayan patates yeniden ekilmeye başlandı. Patates tarlalarını toprak fazla ezilmesin diye traktör yerine atlarla sürmeyi tercih eden çiftçiler tüm umutlarının ihracatta yaşanabilecek yüksek talep olduğunu söyledi.

Traktörün tarladaki toprağı fazla ezdiğinden ürünün kalitesini düşürdüğünü, bu nedenle tarlaları atlarla sürdüklerini söyleyen çiftçilerden Fevzi Uzun, "9-10 yıldır patates ekmiyordum, bu yıl ekmeye başladım. İhracat düşük olduğu için fiyatı da düştüğünden birçok kişi ekim yapmıyordu. Tabi sadece patatesle kalmıyoruz, topraklarımız verimli, kıvırcık da ekiyoruz. Durumumuzu bu şekilde kurtarmaya çalışıyoruz. Biz çiftçilerin sorunları büyük, çalışıyoruz ama yeterli gelir elde edemiyoruz" dedi.

Arazisini atla çift sürerek partates ekimi yapan Saffet Sağlam ise geçtiğimiz yıl da patates fiyatının düşük olduğunu belirterek, "Buna rağmen tarlayı ekmek zorundayız. Geçen yıl patatesin kilosunu 200 kuruşa verdik, birçoğunu da tarlada bıraktık, çürüdü. Ürünlerimiz para yapmıyor. Birçok kişi gibi ben de tarlayı atla sürüyorum. Traktörle olunca toplak çok çiğneniyor, iyi patates olmuyor. Hem de mazottan kar etmiş oluyorum. Bu yıl fazla ihracat olursa o zaman patatesin para yapacağını düşünüyorum" diye konuştu. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atla Tarla Sürüp Patates Ekiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement