Ayanoğlu Brifing Serisine Başladı - Son Dakika
Güncel

Ayanoğlu Brifing Serisine Başladı

Ayanoğlu Brifing Serisine Başladı

Başkan Ayanoğlu, belediye hizmetleriyle ilgili brifing serisine başladı.

27.02.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin'de bulunan; sivil toplum kuruluşları, partiler,dernekler,sendikalar, kanaat önderleri, meslek odaları ve esnafa göreve geldiği günden itibaren yaptığı icraatlarla ilgili brifing vermeye başladı.

Başkan Ayanoğlu İlk brifingleri eğitim camiası ile mahalle muhtarlarına verdi.Başkan Ayanoğlu'nun verdiği brifinge; Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu müdür yardımcıları ile şube müdürlerinin yanısıra Mardin'de bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise müdür ve müdür yardımcıları ile mahalle muhtarları katıldı.

Halka hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergilediklerini söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Verdiğimiz bu brifinglerle hem bilgilendirme yapıyoruz hem de halkımıza hesap veriyoruz.Halkımızın eleştiri görüş ve önerileri şehir yönetiminde ve hizmet anlayışımızla ilgili alacağımız kararlarda bizlere ışık tutuyor"dedi.

Karşılıklı diyalog ve görüşmelerle daha etkin ve rasyonel hizmet ürettiklerini söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, " Verdiğimiz bu brifinglerle halkımıza hesap veriyoruz. Göreve geldiğimiz süre içinde yaptıklarımızı anlatıyoruz. Katılımcıların eleştiri, görüş öneri ve değerlendirmelerini alıyoruz. Karşılıklı diyalog ve görüşmelerle Mardin için daha etkin daha rasyonel hizmet etmenin de yolunu açıyoruz. Şeffaflık ilkemiz gereği halkımız da belediyenin neler yaptığını, gelir-giderini harcamalarını her şeyini görme ve gerektiğinde hesap sorma imkanını buluyor."dedi.

Slayt eşliğinde yapılan brifinglerle Başkan Ayanoğlu; belediyenin faaliyetleri, gelir giderleri, yatırımları, hizmetler ve belediyenin durumuyla ilgili katılımcılara bilgi veriyor.Brifingler sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılıyor.

4 YILDA 16 KALICI ESER

Şehrin altyapısı ve tarihi dönüşüm projesi gibi iki dev çalışmanın yanısıra göreve geldikleri 4 yıl içinde Mardin'e 16 kalıcı eser kazandırdıklarını söyleyen Başkan Ayanoğlu, "Parklar, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri, Mezbahane, Hayvan Barınağı, Evlendirme Dairesi, semt spor sahaları, garaj olmak üzere 4 yıl içinde Mardin'e 16 temel eser kazandırdık. Yıla böldüğümüzde bir yıla 4 eser düşüyor. Mardin tarihinde ilk defa bu kadar sürede bu sayıda eser tamamlanıp halkımızın hizmetine sunuluyor. Bunların yanısıra 60 yıldır kimsenin el atamadığı sit alanı su ve kanalizasyon şebekesini yeniledik. Mardin'in ekonomik geleceği açısından çok önemli olan Tarihi Dönüşüm Projesi son hızla devam ediyor.

Tüm bu eserler Mardin'in katma değerini yükseltiyor. Eğer bugün organize sanayi sitesinde yatırımcılar sıraya girmişse, Dünya markaları Mardin'de otel işyeri açıyorsa yaptığımız bu çalışmalar sayesindedir. Şehrin en temel ihtiyacı olan yatırımları yaptık. Yapmaya devam edeceğiz.Halkımızın hayali olan Mardin Otogarı da içinde bulunduğumuz 2013 yılında hizmete girecek.Belediye yaptığı hizmetlerle yediden yetmişe herkesin hayatında yer alıyor."şeklinde konuştu.

BİZ KAYBEDELİM YETER Kİ MARDİN KAZANSIN

Altyapı çalışmalarıyla Mardin'in kalbini ameliyat ettiklerini ve bu süreç içerisinde sıkıntıların olmasının doğal olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Ameliyat bittiğinde sıkıntılar da bitecek ve hasta iyileşecek ve eskisinden daha iyi olacak.Şu an da sit alanında yaptığımız iş budur.40-50 yıl önce yapılması gerekenler yapılmamış.Sorunlar halı altına süpürülmüş, göz boyanmış ve bugüne kadar gelinmiş.Sonuç ortada artık tamamen çürümüş ve ihtiyaca cevap vermeyen, kanser ve enfeksiyon saçan bir şebeke.Şimdi biz bu şebekeyi değiştirmekle Mardin'e kötülük mü etmiş oluyoruz.Mardin'in altyapısına 40 milyon lira gömdük.Biz de göz boyayabilirdik ama biz cesaret edip bu işe giriştik bizlerin ve gelecek nesillerin geleceği için bunu göze aldık.Bu çalışma yüzünden biz kaybedebiliriz olsun.Biz kaybedelim ama şehir kazansın.Bu proje Mardin'in tarihi projesidir. "dedi.

Göreve geldikleri ana kadar Mardin'e rutin belediyecilik dışında hiçbir şeyin yapılmadığını eser adına tabiri caizse tek bir çivi dahi çakılmadığını ifade eden Başkan Ayanoğlu; "Göreve geldiğimiz zaman çok kötü bir tabloyla karşılaştık. El attığımız her şey elimizde kalıyordu. Ama biz umutsuzluğa düşmedik karamsarlığa kapılmadık inanarak azmederek çalışmaya başladık.Mardin'in her yerinde çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında yapılan işlerin ne kadar büyük işler olduğu tek tek ortaya çıkıyor.

Örnek olarak altyapısı tamamlanan Mardin sokaklarını gezebilirsiniz, o sokakların muhteşem güzelliğini görürsünüz.Tarihi dokuyla uyumla sokaklarda elektrik ve telefon telleri yer altına alınmış tek bir görsel kirliliğe rastlayamazsınız. Gerçek anlamda Mardin bizim yönetimimiz döneminde hizmetle tanıştı.Halkımızın mutluluğu bizim temel hedefimizdir. "şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayanoğlu Brifing Serisine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement