Aydın Doğan Vakfı'nın konuğu oldu - Son Dakika
Güncel

Aydın Doğan Vakfı'nın konuğu oldu

Aydın Doğan Vakfı\'nın konuğu oldu

Aydın Doğan Vakfı'nın yaptırdığı yurtlarda ve Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan 36 kız öğrenci, öğretmenleriyle birlikte 19 Mayıs haftasında Vakfın konuğu olarak İstanbul'a geldi.

22.05.2017 13:48

Onlar çalıştı, Vakıf ödüllendirdi:
Başarılı kızlar bu sene de

Başarılarıyla öne çıkan kız öğrencilere ödüllerini,
Vakıf Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Eroğlu ve Doğan Grubu yöneticileri verdi.

Aydın Doğan Vakfı'nın 2009 yılından beri düzenlediği ve 2014 yılından beri Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan öğrencilerin de dahil olduğu 'Başarı Beni İstanbul'a Götürüyor' gezisi kapsamında 36 başarılı kız öğrenci ve onlara eşlik eden öğretmenleri, 16-20 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da ağırlandı.

Nevşehir, Muğla, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Tokat, Denizli, Mardin ve Artvin'den gelen ve beş gün boyunca Aydın Doğan Vakfı'nın konuğu olan öğrenciler gezi süresince tarihi yarımadada Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı gibi İstanbul'un tarihi yerlerini görmenin yanı sıra İstanbul Modern'i gezerek konser, tiyatro gibi kültürel etkinliklere de katıldılar. Gezi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'ni de gezme fırsatı bulan öğrenciler, kariyer hayatlarında kendilerine rol model olacak isimlerle de bir araya geldiler.

Doğan Holding'te düzenlenen ödül töreniyle başarıları taçlandırılan öğrenciler, Doğan Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, Sema Işıl Doğan ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ile tanışarak sohbet etme fırsatı buldular. Tören sırasında konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner 12 sene önce Türkiye'de 500 bini aşkın okula gitme çağında olan ancak okula gidemeyen kız öğrenci olduğuna dikkat çekerek, "Erkeklerle kızların okullaşma oranları arasında da çok büyük bir fark vardı. Biz bunu kendimize büyük bir dert edindik. 'Türkiye'de okuyamayan tek kız öğrenci kalmayana kadar elimizden geleni yapacağız' dedik. Türkiye birlik oldu. Hem Milli Eğitim Bakanlığımız hem de diğer sivil toplum örgütleri… Bugün erkekler ile kızlar arasındaki bu fark kapandı. Bundan gurur duyuyoruz, sizinle gurur duyuyoruz. Çok başarılı notlar aldınız. O çalışkanlığınız sayesinde bugün burada İstanbul'dasınız. İnşallah iki sene sonra istediğiniz okullara gireceksiniz ve eğitim hayatınıza üniversiteden mezun olana kadar devam edeceksiniz. Sizden tek istediğimiz üniversiteyi bitirmeniz. Çünkü eğitim temel bir insan hakkıdır, sonuna kadar savunun. Eğitiminizi kimse elinizden alamaz." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Eroğlu, Doğan Holding yöneticileri, Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı ve Aydın Doğan Vakfı'nın Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenim gören bursiyerleri genç kızlara, üniversite eğitiminin önemine dair mesajlar verdi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen öğrenciler ve öğretmenleri ödüllerini Vakıf Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Eroğlu, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toksoy, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi M. Erol Çamur, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Kanal D Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Doğan Holding Kurumsal İletişim Danışmanı Ahter Kutadgu ve Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı'nın elinden aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aydın Doğan Vakfı'nın konuğu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement