Baba Reis Ekrem Orhon Anıldı - Son Dakika
Güncel

Baba Reis Ekrem Orhon Anıldı

Baba Reis Ekrem Orhon Anıldı

Ekrem Orhon vefatının 29. yıldönümünde Rize Kalesinde kabri başında düzenlenen bir organizasyonla anıldı.

10.08.2012 14:45  Güncelleme: 14:42

Rize Belediyesi Organizasyonu ile, Rize Kalesinde dün iftar öncesi gerçekleştirilen anma programında ilk olarak Baba Reis Ekrem Orhon'un yaşamı ve fikir hayatını konu alan kısa bir sunum yapıldı.

Protokol konuşmalarında ilk sözü alan Kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ; sözlerini Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya, 29. yıl Anma programı için tüm Rizeliler adına minnet ve şükranlarını dile getirerek başladı. Hayalim idealimdir inancı ile yaşamını sürdürmüş günümüzde hala Denizi Kara Karayı Para yapan Ekrem Orhon'un hayali Rize İspir Erzurum yolu üzerinde yapmayı planladığı Ovit tüneli projesi idi. Babamın tek hayali olan ve o yolda hayat'a gözlerini yumduğu Ovit Tüneli Projesi bugün nihayet hayata geçiyor ve inşallah kısa sürede açılışını yapacağız. Projeyi yıllar sonra gerçekleştiren başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise ; 2004 yılından bu yana Rize de Belediye Başkanlığı Görevini yürütmekteyim. Rizeli hemşehrilerimize Belediye Başkanlarımızdan ismi ile öne çıkan Başkan kimdir sorusu yöneltilse büyük bir kesimi Ekrem Orhon İsmini söyler. Rahmetlinin birçok özelliği var, ancak bir tanesi varki o günün şartlarında Amerika da eğitimini tamamlamış ve Karayollarında üst düzey yöneticilik yapmış biri olarak kendi iline gelip Belediye Başkanlığı yapması örnek alınacak bir davranıştır.

Çalışkanlığı ile ön planda olan Merhumu, Lise yıllarından hatırlıyorum yakasında papyonu ve ayağında çizmesi ile herkesin hafızasında yer etmiştir. Başkan Bakırcı ;" Büyük insanları anlatmak için kullandığımız kelimeler ve cümleler çoğu zaman kifayetsiz kalıyor. Onun hayatı belirli bir aşamadan sonra Rize'ye hizmet için adanmış bir hayattır. "Mekanı cennet olsun diyerek sözlerini bitirdi.

Programın son bölümünde Ekrem Orhon'un Kabri başında Kuran-ı Kerim-i Güneysu Merkez Camii İmamhatip 'i Lokman Aydın, Dua yı ise Kale Camii imamhatip'i Abdulkadir Kara yaptı.

Anma programına ; Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Eski Bakanlarımızdan ve şuan Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak'ın eşi Verda Özak, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Adalet Komisyonu Başkanı Necmettin İlhan, Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Daire Müdürleri ve Merhum Ekrem Orhon'un mesai arkadaşları katıldı.

Organizasyon, Rize Belediye Başkanlığı tarafından Kale Sosyal Tesislerinde verilen İftar programı ile sona erdirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Baba Reis Ekrem Orhon Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement