Babasız Çocuk İpsiz Uçurtmaya Benzer - Son Dakika
Güncel

Babasız Çocuk İpsiz Uçurtmaya Benzer

Babasız Çocuk İpsiz Uçurtmaya Benzer

Başarılı bir yönetmen, senaryo ve ekiple sinema dili dünyanın en güzel anlatım şeklidir.

21.03.2014 10:30

Başarılı bir yönetmen, senaryo ve ekiple sinema dili dünyanın en güzel anlatım şeklidir. "Kızım İçin" isimli sinema filmi hikâyesi ve ekibi ile anlatmak için 28 Mart' da vizyona giriyor. Varlığından habersiz olduğu babası ile karşılaşması sonrası bir genç kızın yaşadığı olayları konu alan sinema filmi, Hakan Haksun'un kattığı yorumla seyri keyif veren bir yapım halini aldı. AVŞAR FİLM ve ON NUMARA film ortak yapımcılığını üstlendiği, Hakan Aksun' un yazıp yönettiği "Kızım İçin" isimli sinema filmini izleyenler, baba olmanın sorumluluğunu bir kez daha hatırlayacak. Psikologlar babasız büyüyen çocukların psikolojisini "Babasız Çocuk İpsiz Uçurtmaya Benzer" diye özetliyorlar.

"Dünyaya getirdiğiniz çocuğun en büyük haklarından biri, her çocuğun anne ve babasıyla yaşama hakkıdır" diyen uzmanları hikâyesi ile haklı çıkaran "Kızım İçin" isimli sinema filminin başrol oyuncusu Yetkin Dikiciler, canlandırdığı baba karakterine kattığı yorumla da uzun süre konuşulacak. İlk sinema filmi çalışması olmasına rağmen sevilen oyuncu Eda Ece, babasız büyüyen bir kızı başarıyla canlandırdı. Bütün çocuklar etkili bir babaya muhtaçtırlar. Babanın gücünü, varlığını ve desteğini hissetmek isterler. Çünkü çocuğun uyumlu psikolojik gelişmesinde güçlü ve sevgi dolu bir baba vazgeçilmezdir. Aile olmuş veya olmayı düşünen herkesin izlemesi gereken "Kızım İçin" yeniden düşündürecek. Hakan Aksun' un yazıp yönettiği "Kızım İçin" Yetkin Dikiciler ve Eda Ece'nin güçlü oyunculuklarıyla beyaz perdede izleyici ile buluşmaya hazır.
ÇOCUKTA BABANIN ROLÜ: Baba, anneden açıkça farklı bir insandır ve bu farklılığın algılanması çocuğun cinsel kimliğini kazanmasına katkıda bulunur.

Babalarıyla sevgi dolu ve güçlü ilişkiler yaşamayan çocuklar, eşleriyle sağlıklı ve tatmin edici bir iletişimde zorlanırlar.

Parkta anneler "Tırmanırken dikkatli ol!" diye uyarırken babalar, "Tepeye kadar çık!" diye bağırırlar. Babalar, çocuklarını sınırlarını zorlamaya iterler.

Islah evlerindeki çocukların yüzde 70'i babasızdır.

Filmin Konusu: Kırklı yaşların ortasındaki Tuncer, yıllar önce karısından boşanıp kendi hayatına yönelmiştir. Babasının varlığından habersiz büyüyen Tuba ise 18 yaşını doldurmasına üç hafta kala, bir anda karşısında Tuncer'i bulur. Onunla birlikte hayallerini aşan bir yolculuğa çıkar. Tuba, ilginç yolculukta, babası olduğunu iddia eden deli dolu ve gizemli Tuncer'i tanırken, büyük sürprizlerle karşılaşacaktır. Bir yandan hayatında eksikliğini hissettiği sevgilerle, diğer yandan aşkla tanışacaktır. Babasıyla ilgili tek bir anısı bile olmayan Tuba için anılarda kalacak "an"lar inşa etmeye çalışır Tuncer. Çünkü hayat, yaşanamayanlara hayıflanmak değildir... Yaşananlardan hatıralarda kalandır!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Babasız Çocuk İpsiz Uçurtmaya Benzer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement