Baharın Müjdecisi "Çiriş" Tezgahlarda Yerini Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Baharın Müjdecisi "Çiriş" Tezgahlarda Yerini Aldı

03.04.2016 14:39

Dağlık alanlarda yetişen ve baharın müjdecisi olarak bilinen şifalı otlardan "Çiriş", Eleşkirt ilçesindeki tezgahlarda yerini almaya başladı.

Dağlık alanlarda yetişen ve baharın müjdecisi olarak bilinen şifalı otlardan "Çiriş", Eleşkirt ilçesindeki tezgahlarda yerini almaya başladı.

Bahar mevsiminin kendini iyice hissettirmesiyle, dağlarda yetişen ve şifalı olarak bilinen bitkiler, yavaş yavaş tezgahlarda satılmaya başlandı.

Dağlardan topladıkları şifalı otları ilçe merkezinde satışa sunan vatandaşlardan Nejmettin Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahar mevsiminde dağlarda yetişen Çiriş otunun, şifalı otlar arasında yer aldığını söyledi.

Çiriş otunun yemeklere de lezzet kattığını ifade eden Duman, "Çiriş otu yöresel yemeklerde kullanılır ve oldukça lezzetli tadı vardır. Kilosunu 3 ile 4 lira arasında satışa sunuyorum. Vatandaşların ilgi gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baharın Müjdecisi 'Çiriş' Tezgahlarda Yerini Aldı - Son Dakika


Advertisement