Bakan Ergün İngiltere'ye Gidecek - Son Dakika
Güncel

Bakan Ergün İngiltere'ye Gidecek

Bakan Ergün İngiltere\'ye Gidecek

Ergün, Londra'daki temasları kapsamında İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Vince Cable, Bilim Bakanı David Willets ve İngiltere Üniversiteler Başkanı Eric Thomas ile bir araya gelecek.

17.06.2013 09:54  Güncelleme: 09:55

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Vince Cable'ın daveti üzerine 12-15 Haziran arasında İngiltere'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Ergün, Londra'daki temasları kapsamında İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Vince Cable, Bilim Bakanı David Willets ve İngiltere Üniversiteler Başkanı Eric Thomas ile bir araya gelecek.

Ergün, İngiltere temasları çerçevesinde Oxford Üniversitesi'ni de ziyaret edecek. Oxford Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunacak olan Ergün, üniversite yönetimi ile görüşecek.

Londra'da bulunan ve "Silikon Adası" olarak bilinen, Cisco, Facebook, Google, Intel, Amazon, Huddle, Seedcamp, General Assembly gibi ağırlık olarak teknoloji firmalarının bulunduğu bir kümelenme olan Tech City'yi de ziyaret edecek Ergün, "İngiltere'nin en eski ve prestijli okullarından" King's College'de akademisyen ve öğrencilere hitap edecek.

Birçok öğretim üyesi Nobel Ödülü alan King's College, halen İngiltere'nin araştırmaya en çok fon ayıran üniversitesi.

Anadolu Kültür Festivali

Bakan Ergün, Piri Reis Haritası'nın 500. yılı kutlamaları nedeniyle Dünya Denizcilik Örgütü tarafından düzenlenen resepsiyona da katılacak.

British Council ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğine iştirak edecek Ergün, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Türk-İngiliz Akademisyenler Birliği, Türk işadamları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek.

Londra Bilim Müzesi'ni gezecek Ergün, Londra temaslarının son gününde Anadolu Kültür Festivali'ne de katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Ergün İngiltere'ye Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement