Bakan Güler Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Bakan Güler Mardin'de

Bakan Güler Mardin\'de

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı ve toplu açılış töreninin ardından Mardin'e gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler burada düzenlenen iftara katıldı.

31.07.2013 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Muammer Güler iftar sonrası yaptığı konuşmada, "Maalesef bu akşamüstü Bismil ilçemizde bir anlaşmazlıktan dolayı meydana gelen müessif olayda hayatını kaybeden 8 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Maalesef yaralılar da var onlara da geçmiş olsun diliyorum. Aramızdaki huzurun kardeşliğin komşuluğun ve kardeşlik hukukun ne kadar önemli olduğunu maalesef bu kötü olaylar da bize bir şekilde hissettiriyor. Yine bugün Mogadişu'da elçilik koruma görevini yapan özel hareket mensubu bir kardeşimizin oradaki menfur bir patlama eylemi neticesinde şehit olduğu haberi geldi. Sinan Yılmaz evladımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Emniyet teşkilatının milletimizin acısını yürekten paylaşıyorum." dedi.

Ülke olarak zorlu ve bir o kadar da mutlu bir yolculuk için hep beraber hareket ettiklerini ifade eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, bir taraftan büyük Türkiye inşası için gece gündüz çalıştıklarını diğer taraftan da yılların birikimi olan sorunları millet ile teker teker çözmenin gayretini yaşadıklarını kaydetti.

Bu sürecin riskli ve zorlu olduğunu bilerek yola çıktıklarını belirten İçişleri Bakanı Muammer Güler, şöyle konuştu:

Geçmişten beri kalkınmamızda ayak bağı olan özellikle bu bölge insanını çok yakından ilgilendiren terör sorununu çözmek içinde büyük bir gayretin içindeyiz. Biz bu sürecin riskli ve zorlu olduğunu biliyoruz. Ama hükümetimiz devletimiz ve halkımız bu süreçte samimi bir şekilde ve sorumluluk bilinci ile hareket ediyor. Bölge insanı barışın kardeşliğin huzur ortamının ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bunu da dalga, dalga ülkenin her tarafına yansıtıyor. Elbette bu çözüm sürecini içine sindiremeyenler Türkiye'nin önünde her zaman bir ayak bağının bulunmasını, gelişmesinin ve kalkınmasının önünde mutlaka setler olmasını isteyenler var. Bu sürecin bir tarafındayız diyerek bir yandan demokratik hak taleplerini öne süren ama bir yandan da terörün argümanlarını tehdidin ve şiddetin bütün argümanlarını kullanmaya çalışanlar da var. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Bu süreç kendi dar ajandalarına mahkum etmek isteyenlerin süreci değildir. Böylesine bir davranış tarih önünde bölge insanın önünde büyük bir vebal altında kalacaklardır." dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türkiye'ye komşu ülke Suriye'de, 2 yılı aşkın süredir kendi halkını katleden ve ramazanda bile cinayetlerini sürdüren bir rejim bulunduğunu belirtti.

Türkiye olarak farklı din ve inançların bir ve beraber olarak barış içinde yaşadığı bir Suriye'den yana olduklarını söyleyen İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Toprak bütünlüğü olan bir Suriye'den yanayız. Suriye'de halkın demokratik iradesini yansıtan bir yönetimden yanayız. Suriye'deki çatışmalardan kaçan kardeşlerimize tüm Türkiye olarak kucak açtık. Onları bu zor zamanlarında yalnız bırakmadık ve tabii ki yalnız bırakmayacağız. Bu bizim insanı İslami görevimizdir. Suriye'deki çatışma ortamını kendileri açısından tek taraflı bir oldu bittiye dönüştürmek isteyenler eli kanlı rejimle ortaklık yapmış olurlar. Bu tür bir yaklaşım her şeyden önce Suriye'de yaşayan insanlara en büyük kötülüktür. Zaman zaman sınır güvenliğimizi tehdit eden çatışmalarda yaşanmaktadır. Türkiye olarak biz sınır güvenliğimizi tehdit edebilecek gelişmelere karşı her türlü tedbirleri almaktayız. " diye konuştu.

Mısır'da demokrasi yanlıları üzerine ateş açılmasına da değinen İçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırıyı lanetleyerek, dünyanın Mısır'daki insanların sesine kulak vermesi gerektiğini kaydetti.

Son zamanlarda Mısır'da da çok acı olayların yaşandığını anlatan İçişleri Bakanı Muammer Güler şunları söyledi:

"Mısır'da demokratik seçimle iktidar olan bir yönetim askeri darbeyle sindirilmeye çalışılıyor. Bu kardeş ülkede maalesef çok üzücü olaylar yaşandı, yaşanmaya da maalesef devam ediliyor. Mısır'da yaşanan katliamı burada huzurlarınızda tekrar lanetliyorum. Bu mübarek günde meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybeden o insanlara da mutlaka dünyanın ses vermesini kulak tıkamamasını da buradan bekliyoruz. Mısırlı kardeşlerimizin maruz kaldığı bu insanlık dışı saldırılar gerçekten de vahimdir. Mısır'da yaşanan katliamlardan darbeye karşı ilkeli bir duruş sergileyemeyen herkes sorumludur."

Bugünlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, küçük düşünceler peşinde koşmayı değil ortak gelecek ve ortak değerler üzerine inşa edilecek büyük bir Türkiye'yi hedeflediklerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM kapanmadan önce "torba yasa" ile ilgili çok önemli adımlar atıldığını, korucuların emeklilik haklarının, şehit aileleri ve gazilere getirilen yeni düzenlemeler ve köy ile muhtarlarla ilgili maaşlarının ve mali haklarına ilişki sorunların giderildiğini belirterek, "AK Parti hükümeti son 11 yıldır Cumhuriyet tarihinin en reformist hükümeti olarak Türk tarihine adını yazdırdı. Geçmişte hayal bile edinilemeyecek, düşünülemeyecek önemli gelişmeler hükümetimiz tarafından gerçekleştirildi. Biz bunun adına sessiz devrim diyoruz. Bu sessiz devrimi gerçekleştirende millet iradesidir" diye konuştu.

Gezi parkı odaklı gelişmeleri de değerlendiren İçişleri Bakanı Muammer Güler şöyle konuştu:

"Mesele Gezi parkı meselesi değil kardeşim, mesele çevre meselesi değil diyenlerin amaçlarının ne olduğunu bütün Türk milleti yakılan otobüslerde yaralanan polislerde dağıtılan kamu mallarında ve millet iradesinin kuşatılması için gösterilen gayretler ile açıkça ortaya koydu. Evet biz de anlıyoruz mesele çevre meselesi değil. Mesele çepeçevre bir kuşatma meselesi. Meseleyi biz çözmesini bileceğiz. Zor oyunu bozar. O zor da sandıkta milletin iradesini dayatarak ortaya koyduğu zordur. Ne varsa millette vardır. Milletin istemediği bir şey olmaz. Biz de milletimizin başını öne eğdirecek bölge insanını mahcup edecek hiçbir yaklaşımın hiçbir hareketin içinde olmayız."

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türkiye'de her vatandaşın her makama gelebileceğini bunun da fırsat eşitliği ile gerçekleştiğini bunun örneklerinden birinin de kendisi olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler konuşmasını şöyle tamamladı:

"Birliğimiz beraberliğimiz hepimizin menfaatinedir. Hangi etnik kökenden olursa olsun bakın bu soframızı Metropolit Saliba Özmen de paylaştı. Düşüncelerimiz dini anlayışlarımız farklı olabilir. Binlerce yıldır bu topraklarda her etnik mensubu insan bir arada kardeşçe kendi inancını yaşayabildi. Herkes kendi dili ile konuşabildi meramını anlatabildi. Burada 8 çocuklu bir PTT memurunun oğlu olarak şu anda size İçişleri Bakanı olarak hitap etmenin onurunu yaşıyorum. Bu onur Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarına sağladığı imkan ve fırsat eşitliğinin herkesin her yere gelebileceğinin işaretidir. Yeter ki aramıza nifak girmesin."

İftara, AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdürrahim Akdağ, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide, Diyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e plaket verdi.

Mardin merkezde bulunan Dara açık hava tiyatrosunda düzenlenen Ramazan etkinliğine de katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler burada halka hitaben yaptığı konuşmada, etnik mensubiyeti ne olursa olsun insanların Mardin'de kardeşçe, huzur içinde, farklılığı zenginliğe dönüştürerek yaşadığını söyledi.

Mardin'deki huzur, birlik ve beraberliğin, Türkiye için ve bölge için bir kazanç olduğunu dile getiren İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Güzel Ramazan'ın hepimize hayırlı olmasını, birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Mardin'deki huzur, birlik ve beraberlik hepimiz için, Türkiye için ve bölge için bir kazançtır. Etnik mensubiyeti ne olursa olsun insanlar, kardeşçe, huzur içinde, farklılığı zenginliğe dönüştürerek yaşadı. Dünyaya model olması gereken yer Mardin'dir. Tabii ki dünyada çok kötü şeyler oldu. Yanı başımızda Suriye'de ve biraz uzağımızda çok acı hadiselere meydana geliyor. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanındayız, zalimlerin de karşısındayız" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'de ikamet eden Ömer Geçit'in evinde yaptığı sahurun ardından çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada; Mardin'in hoşgörü kenti olduğunu, ramazan ayını huzur ve bereketle yaşadığını belirterek "Bizim de bu ziyaretimiz inşallah bu eve bereket getirecek. Biz toplumun her kesimini kucaklayan bir anlayışa sahibiz" dedi.

Ömer Geçit ise ziyaretten çok mutlu olduğunu ifade ederek "Allah herkesin arasına birlik beraberlik soksun. Bu ayın hürmetine bütün evlerde güzellikler olsun. Bütün ümmet inşallah böyle bereketli olur ve hepsi böyle güler" diye konuştu.

Evin küçük kızı Büşra ise ilk defa evlerini bir bakanın ziyaret ettiğini, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Daha sonra eşini ve oğlunu böbrek yetmezliğinden kaybeden, hasta iki çocuğu olan Sevim Ataklı'yı evinde ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sevim Ataklı'ya yardım edilmesi konusunda talimat verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Güler Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement