Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı yayınladı.
Yönetmeli taslağına göre, belirlenen 20 ücret kalemi dışında hiçbir ücretin alınamayacağı bir model oluşturuldu.
Buna göre, ücretlerde yıllık yüzde 20'nin altındaki artışlarda banka müşterisinin bilgilendirilmesi zorunlu olacak ve ücret talep edilebilecek her ürün ve hizmet için finansal müşterinin ayrı ayrı onayının alınması zorunlu olacak.
Bankalar, ücretlerdeki yıllık yüzde 20'nin üzerindeki artışlarda müşterilerinin yeniden onayını almak zorunda olacak. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Bankalar Yalnızca 20 İşlemden Ücret Alabilecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.