Barcelona'da Protestolar Şiddete Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Barcelona'da Protestolar Şiddete Dönüştü

Barcelona\'da Protestolar Şiddete Dönüştü

İspanya'nın Barcelona kentinde 17 yıldır işgal edilen bir binanın önceki gün boşaltılması nedeniyle başlayan protestolar şiddete dönüştü.

28.05.2014 01:06  Güncelleme: 08:48

İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinin Sants Mahallesi'nde, 17 yıldır işgal edilen bir binanın yıkılması amacıyla önceki gün boşaltılmasından dolayı başlayan protestolar sürüyor.

Binayı işgal eden sol görüşlü bazı örgütlerin üyeleri, polis tarafından binadan çıkarılmalarının ardından başlattıkları protestoları şiddete dönüştürdü. Pazartesi günü çöp bidonlarını ve bazı araçları ateşe veren gençler, bu akşam yeniden boşaltılan bina önünde toplanarak eylemlerine devam etti.

Eski binayı yıkmak için gönderilen iş makinesini ateşe veren yüzleri maskeli göstericiler, bazı bankamatikleri de yaktı. Sayıları 500'ü bulan göstericilere polis müdahale ederken, bölgedeki yolların ve metro istasyonunun da geçici olarak kapatıldığı bildirildi.

Sants Mahallesi'ndeki olaylar devam ediyor. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barcelona'da Protestolar Şiddete Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement