Barda Cinayet Zanlıları Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Barda Cinayet Zanlıları Beraat Etti

Barda Cinayet Zanlıları Beraat Etti

Samsun'da 1 Ocak 2012'de yılbaşı gecesi bir barda çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Servet Özfalcı (36) ve Erkan Öksüz (27), olay anında kendilerini korudukları gerekçesiyle nefsi müdafadan beraat etti.

17.01.2013 16:54

Samsun'da 1 Ocak 2012'de yılbaşı gecesi bir barda çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Servet Özfalcı (36) ve Erkan Öksüz (27), olay anında kendilerini korudukları gerekçesiyle nefsi müdafadan beraat etti.

Olay 01 Ocak 2012 yılbaşı gecesi sabaha karşı meydana geldi. İddiaya göre Cengiz Yılmaz (33) ile kardeşi Turgut Yılmaz (32) ve arkadaşları Nadir Onat (32), bir bara gitti. Kapıda bekleyen güvenlik görevlisi Serkan Akay (41), barın kapanmak üzere olduğunu söyleyip içeri almak istemedi. Ancak ısrar edilince, üst aramaları yapılarak içeri alınabilecekleri söylendi.

Gruptakiler, üst araması yaptırmayacaklarını ve silahlarını bırakmayacaklarını söyledi. Bu sözlerin ardından bar sahibi olan Nedim Özfalcı (39) gürültüler üzerine kapıya gelip olaya müdahale etti. Çıkan tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Yılmaz kardeşler silahlarını çekerek ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu bar sahibi Nedim Özfalcı sol bacağından, güvenlik elemanı Ömer Özbaş (35) ise sol ayağından yaralandı. Çalışanlarından Erkan Öksüz ile Servet Özfalcı da karşı gruba tabancayla ateş ederek cevap verdi. Silahlı çatışma sonucu ensesinden vurulan Cengiz Yılmaz hastanede hayatını kaybederken, kardeşi Turgut Yılmaz ise sol bacağından yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, yaptığı araştırmada olayda kullanılan 4 tabancayı ele geçirdi. Adam öldürme ve yaralama olayına katılmaktan Erkan Öksüz, Servet Özfalcı ve hastanede tedavisi tamamlanan Turgut Yılmaz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Servet Özfalcı, olay anında kendilerini koruduklarını belirterek, "Bize onlar ateş etti. Biz de kendimizi korumak istedik" dedi.

Mahkeme, Cengiz Yılmaz'ı öldürmek ve 2 kişiyi yaralamak suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Servet Özfalcı ile Erkan Öksüz'e, haksız saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı bir biçimde defetmek zorunluluğu ile işlemiş oldukları gerekçesiyle beraatlerine karar verip tahliye etti. Ancak her iki sanığı da ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Olayda kardeşini kaybeden ve iki kişiyi yaralayan Turgut Yılmaz'a ise, yaralama, ruhsatsız silah bulundurma, genel güvenliği tehlikeye düşürme suçlarından toplam 6 yıl 3 ay 7 gün hapis cezası verildi. Yılmaz da kararla birlikte tahliye edildi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barda Cinayet Zanlıları Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement