"Barışın Özlemi İçerisindeyiz" - Son Dakika
Güncel

"Barışın Özlemi İçerisindeyiz"

"Barışın Özlemi İçerisindeyiz"

Bakan Eker, Diyarbakır'ın imajını silmek için festival ve etkinliklerle ile barışı getirmek istediklerini belirttti.

18.09.2011 19:40

Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son yıllarda adı arzu edilmeyen, istenmeyen gözyaşı, kan ve terör ile anılan Diyarbakır'ın bu imajını silmek için festival ve etkinliklerle ile yeniden barışı getirmek istediklerini belirterek, "Biz kaybolan barışı yeniden çağırmak istiyoruz. Barışın özlemi içerisindeyiz"dedi. Karpuz festivali kapsamında düzenlenen karpuz yeme ve karpuzun içinde güzel durma yarışmasında minikler ve çocuklar kıyasıya yarıştı. Dereceye girenlere ödülleri Bakan Eker tarafından verildi.

BAKAN HALAY ÇEKTİ, ÇOCUKLAR KARPUZ YEME YARIŞINDA TER DÖKTÜ

Diyarbakır'da, 1996 yılından bu yana yapılmayan karpuz festivali Park Ormanda yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker' in de katıldığı festivalde renkli görüntüler yaşandı. Bir dilim karpuzu yeme yarışmasında çocuklar kayasıya yarışırken, içi çıkartılan dev Diyarbakır karpuzlarında güzel durma yarışmasında ise minikler yarıştı. Aileleri tarafından karpuzların içerisine konulan bazı çocuklar ağlarken, bazıları ise kameralara poz vermeyi tercih etti. Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu festivalde Bakan Mehdi Eker, festivale katılanlarla birlikte halayın başına geçerek halay çekti.

"BARIŞIN ÖZLEMİ İÇERİSİNDEYİZ"

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır karpuzunun Dicle'nin ürünü olduğunu ve Dicle nehrinin de bereket olduğunu belirterek, "Her şehrin bir ruhu vardır. Diyarbakır'ın ruhu barıştır. Diyarbakır surlarına havadan bakıldığında kalp şeklindedir. Bu barış ve sevginin kalbidir. Son yıllarda adı arzu edilmeyen, istenmeyen gözyaşı, kan ve terör ile anılan Diyarbakır'ın bu imajını silmek için festival ve etkinliklerle ile yeniden barışı getirmek istiyoruz. Biz kaybolan barışı yeniden çağırmak istiyoruz. Barışın özlemi içerisindeyiz"dedi. Bu toprakların havasında, suyunda farklılıklara tahammül edebilme unsurunun olduğunu söyleyen Bakan Eker, şöyle konuştu: "Tek yapacağımız şey dönüp geçmişe bakmaktır. Geçmişte farklı etnik yapı ve dinlerin barış içerisinde nasıl medeniyetler kurduğunu görebiliriz. Şimdi, maalesef diyorum bırakın farklı etnik kökende olanlar aynı etnik kökende olan insanlar bile bir birlerine tahammül edemedikleri bir dönem yaşıyoruz. Hükümet olarak barışın bütün ülkemizi ve buradan bütün dünyaya yayılması için çalışıyoruz."Konuşmalardan sonra Bakan Eker, bu yıl karpuz yarışmasında 48 kilo 260 gram ile yarışmada birinci olan üretici Mehmet Kaya, 47 kilo 600 gram ile ikinci olan Adil Aydın ve 47 kilo 340 gram karpuzu ile 3. olan Mahmut Yıldız' a para ödülünü gösteren çekleri verdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Barışın Özlemi İçerisindeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement