Bartın Üniversitesi Bosna Hersek'e Gitti - Son Dakika
Güncel

Bartın Üniversitesi Bosna Hersek'e Gitti

Bartın Üniversitesi Bosna Hersek\'e Gitti

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve beraberindeki heyetin katılımıyla Mevlana Değişim Programı kapsamında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile Bartın Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

25.09.2013 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve beraberindeki heyet Bosna Hersek Uluslararası Burch Üniversitesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesini ziyaret etti.

Önce Uluslararası Burch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Uzunoğlu ziyaret edildi. Daha sonra Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu'yu ziyaret eden Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitenin mevcut eğitim tesisleri ve planları hakkında bilgilendirildi. Türk öğrencilerin önceki dönemlerden daha yoğun olarak yurtdışında eğitim görmeye başladığını ifade eden Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin de Türkiye'den çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapıyor olmasından duydukları memnuniyeti belirtti.

Yükseköğretimdeki öğrenci ve akademik personelin uluslararası diğer yükseköğretim kurumlarıyla değişimini sağlayan Mevlana programı çerçevesinde, Bartın Üniversitesi öğrencileri, en fazla iki yarıyıl, akademik kadro ise üç ay boyunca Saray Bosna'da kalabilecek. Protokol; aynı zamanda yüksek eğitim, bilimsel araştırma ve gelişim alanlarında akademik ilişkileri güçlendirmenin yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin de geliştirilmesini amaçlıyor.

Daha sonra Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız' ı ziyaret eden heyet Yunus Emre Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Emre, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kocabaş, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, Bartın Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Savaş Bülbül, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Harun Er bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bartın Üniversitesi Bosna Hersek'e Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement