Başakşehir Malatyalılar Derneği’ne Kucak Açtı - Son Dakika
Güncel

Başakşehir Malatyalılar Derneği’ne Kucak Açtı


Başakşehir Malatyalılar Derneği’ne Kucak Açtı

Malatya İli İlçeleri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin açılışı 8 Ağustos'ta Güvercintepe Mahallesi, Fatih caddesi no: 105 gerçekleşti.

10.08.2010 20:50  Güncelleme: 20:52

Malatya Dernekler Konfederasyonu Başkanı Celal Karahan, Malatya'nın Türkiye genelinde en fazla, derneğine sahip olan bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade ederek yeni olan Başakşehir İlçesi'nde Malatyalılar Derneği'nin kurulmasını önemli bir gelişme olarak adlandırdı ve Malatyalıların bu derneğe sahip çıkmasını istedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada "Sizlere hemşerim diye hitap ediyorum. Çünkü biz de aynı zamanda Başakşehirli olarak hemşeri sayılırız" diyerek başladığı konuşmasında, dernekçiliğin zor ama aynı zamanda birçok sosyal problemleri çözmesi nedeniyle

Türkiye'de sosyal barışı sağlayan kurumlar olduğunu ifade etti. Uysal: "Biz belediye olarak Sivil Toplum Kuruluşları olan bu derneklerle devamlı irtibat halindeyiz.

Dernekleri önemsiyoruz, çünkü onlar mahallelerimizde hemşerilik bilincinin, dayanışmanın örneklerini sergiliyorlar. Örneğin hemen yanımızda Şahintepe'de Dernekler Platformu oluşturduk. Daha iyi hizmet edebilmek adına bütün bunları istişare ediyor, projelerimizi paylaşıyoruz, düşünce ve önerilerine değer veriyoruz. Çünkü kenti hep birlikte yönetmek istiyoruz" dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptığı konuşmada: Başta Mehmet Ali Bey kardeşim olmak üzere emeği olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Malatya bu ülkenin mayası ve lokomotifidir "diye konuştu.

Daha sonra sözü alan İstanbul 3.Bölge Milletvekili Mehmet Domaç: " Ben de 27 yıl bir meslek örgütünde yöneticilik yaptım. Biliyorum ki dernekçilik zor ve sıkıntılı bir iştir ama onurlu bir iştir. İnsan hayatı boyunca sıkıntıları, onurlu bir yaşam için çeker. Siz Malatyalılar daha çağdaş, daha iyi ve onurlu bir yaşam için örgütleniyorsunuz; Güvercintepe Başakşehir Malatyalılar derneğinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha Sonra Yozgat İli Sorgun İlçesi Gülşehri (Çöteli Köyü) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne uğrayan Milletvekili Mehmet Domaç, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Şenol Ercan, Yasin Kartoğlu, Kayabaşı Şamlar Mesire alanında gerçekleştirilen Gençlik şöleni'ne katılmak üzere ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başakşehir Malatyalılar Derneği’ne Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement