Başkan'dan Avukatlara "5 Nisan Kutlaması" - Son Dakika
Güncel

Başkan'dan Avukatlara "5 Nisan Kutlaması"

Başkan\'dan Avukatlara "5 Nisan Kutlaması"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5 Nisan "Avukatlar Günü" nedeniyle İzmirli avukatlarla bir araya geldi.

05.04.2013 18:18

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde İzmirli avukatları ağırlayarak operasyonlar ve dava sürecinde verdikleri fedakarca destek için teşekkür etti.

Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen gecenin ev sahipliğini yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlenen operasyonlar sonucu yaşanan dava süreçlerinde fedakar bir şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanında yer alan tüm avukatlara ve İzmirlilere teşekkür etti. 1 Ocak 2011'de başlayan süreçte bir kısım bürokratların tutuklanarak cezaevlerinde zor şartlarda kaldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde hayal ettiğimiz bir şeyi bulabilirsek, o zaman belediyeyi bitirmekle kalmayız; onun yanında birçok şeyi bitiririz mantığıyla hareket ettiler. Sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir şey olmadığı ayan beyan ortaya çıktı.

Bu süreçte İzmir'de avukatlık mesleğini icra eden arkadaşlarımızın bir çoğu olayı duyar duymaz geldi, canla başla destek verdi. Kendilerine yaşam boyu şükran duyacağız. Avukat arkadaşlarımızla örnek bir mücadele verdik. Bu örnek mücadeleden hep birlikte çıktık, hep birlikte başardık. Esas gücümüzü de İzmirli hemşehrilerimizin bize olan inancından aldık. En büyük güç bu. Kim ne olursa olsun; bugün hangi makamda, hangi koltukta oturursa otursun, eğer halka inanmıyorsa, kendini halkın üstünde görüyorsa, eğer halk onu desteklemiyorsa, er geç tarihin derinliklerine gitmek zorundadır" diye konuştu.

İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş ise Avukatlar Günü'nü bu yıl hüzünlü ve buruk kutladıklarını belirterek, böyle bir gece düzenleyerek kendilerine moral veren Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Konuşmasında avukatlık mesleğine ve savunmaya saldırıldığına dikkat çeken Pekdaş, "Bağımsız savunma, sadece hukuk devletlerinde vardır. Biz bugün gizli dosyalarla karşı karşıyayız. Dosyaları inceleyemiyor, gazetelerden öğreniyoruz. Avukatlara savunma yapmak için süre verilmiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan'dan Avukatlara '5 Nisan Kutlaması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement