Başkan Demir’den, Zafer Bayramı’nda Şehit Ailelerine İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Başkan Demir’den, Zafer Bayramı’nda Şehit Ailelerine İftar Yemeği


Başkan Demir’den, Zafer Bayramı’nda Şehit Ailelerine İftar Yemeği

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Tarafından Topkapı Sosyal Tesisleri'nde Verilen İftar Yemeğine İlçede Oturan Şehit Aileleri İle Şehit Aileleri Derneği Yöneticileri Katıldı.

31.08.2010 14:53  Güncelleme: 14:54

Şehitlerin ruhuna okuna Kuran-ı Kerim sonrası ezan ile birlikte oruçlar açıldı.

Yemeğe Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Müftüsü İsmail İpek, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.

İftar yemeğinin ardından selamlama konuşması yapan Şehit Aileleri Dernek Başkanı Şencan Bayramoğlu adına Seviye Karataş, Başkan Mustafa Demir'in şehit aileleri için birçok özveride bulunduğunu belirterek, "Şehit ailelerine karış desteğiniz ve hassasiyetini için de sizi yürekten kutluyoruz." dedi.

Yemeğe katılan ailelerin ramazanlarını tebrik eden Başkan Mustafa Demir, "Bu mütevazi iftar soframıza katılmanız bizleri onurlandırdı. Bu seneki iftar yemeğimizin 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelmesi bizim için çok önemli. 88 yıl önce hasta adam diyerek bütün dünya güçlerinin yeryüzünden silmeye çalıştıkları Osmanlı İmparatorluğu'nda göz ardı ettikleri analar ve çocuklar, büyük Atatürk'ün dehası ile gerisin geri ülkelerine geri gönderildiler. Ve bir kahramanlık destanı yazdılar. Bizim şehit ailelerimiz kendi ailemiz gibidir.

Anneleri annelerimiz, kardeşleri kardeşlerimizdir. Her zaman birlikte olamasak bile bilmenizi isterim ki biz sürekli sizinle birlikteyiz. Siz bizim parçamızsınız." dedi. Mehmet Akif Ersoy'un dizelerini okuyan Başkan Demir, " 'Toprak uğrunda şehit olan var ise vatandır.' Geleceğimizi kurguladığımız çoluk çocuk varsa, bu çoluk çocuğumuza gelecek bırakma imkanımız varsa bunların hepsini şehitlerimize borçluyuz." şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Demir, ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aileleri için yaptıklarının kendilerine yetersiz geldiğini belirtti. Demir, "Siz bizlerin baş tacımızsınız. Ne mutlu ki sizlere hizmet edebilme şansına sahibiz. Her zaman elimizden gelen ne varsa yanınızdayız." şeklinde konuştu.

Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, şehit ailelerinin ramazanlarını tebrik etti ve kaymakamlık tarafından oluşturulan ekiplerin, şehit ailelerine ziyaret ederek herhangi bir eksikleri ve talepleri varsa yerinde öğrenmek ve çözüme yönelik çalışma yapmayı hedeflediklerini anlattı.

Yemek sonunda Başkan Demir'e, Şehit Aileleri adına Seviye Karataş bir çiçek hediye etti. Başkan Demir, tek tek masaları dolaşarak hal hatır sordu, ailesi ile birlikte gelen miniklere de çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Demir’den, Zafer Bayramı’nda Şehit Ailelerine İftar Yemeği - Son Dakika


Advertisement