Başkan Kocamaz'dan Personele İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz'dan Personele İftar Yemeği

Başkan Kocamaz\'dan Personele İftar Yemeği

Başkan Kocamaz:Tarsus bugünlere geldiyse bunda hepinizin alın teri, emeği ve gayreti vardır

02.08.2013 14:57

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, personel ve ailelerine iftar yemeği verdi. Başkan Kocamaz, Tarsus bugünlere geldiyse bunda tüm personelin alın terinin, emeğinin olduğunu söyledi.

Belediye tesislerinde verilen iftar yemeğine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve belediye personeli ile aileleri katıldı.

Yemek verilen alanda alkışlarla karşılanan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, her yıl olduğu gibi bu yılda bir iftar yemeğinde personeliyle buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, "20 yıldır bu kentin insanına, bize verdiği güven doğrultusunda hizmet etmenin şerefini, mutluluğunu, hep beraber yaşıyoruz. 20 yıldır ve dört dönemdir, her defasında artan bir destekle bu kent halkı bize güvendi ve her defasında artan bir destek verdi. Bizde 20 yıldır bu kentin insanlarına sahip çıkmak onların güvenini kazanmak ve onlara en iyi hizmeti verebilmenin mücadelesini yapıyoruz. Sevgili Peygamberimiz bir hadisinde buyuruyor ki; "İnsanların en hayırlısı, insanlara en fazla hizmet edendir." Tabii bu hizmetin gerçekleşmesi içinde vatandaşlarımızın, bu kentte yaşayan insanların bize en uzun süre görev vermesi bizimde onlara en fazla faydalı olabilmek için gayret göstermemizdir" dedi.

TARSUS'U ÖRNEK KENT YAPTIK

Tarsus örnek ve marka kent haline getirdiklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, "Çok şükür 20 yılda bu kent nereden nereye geldi sokaklarında dolaşılamazken, özellikle fosseptiklerin aktığı sokaklarda çocuklarımızı dolaştıramazken bugün aylarca ayakkabıların boyanmadığı, rahatça dolaşılabilen sadece bölgenin değil ülkenin en iyi hizmet verilmiş kenti haline geldi. Türkiye'de marka olmuş bir kent ülkede marka olmuş bir belediye haline geldi. Her zaman söylediğim gibi bu iş bir kişinin tek başına yapacağı bir hizmet değildir.

Bu hizmetler el ve gönül birliği içerisinde bir ibadet aşkıyla bir araya gelip topluca hizmeti Hakk'a hizmet bilenlerin ortaya koyduğu bir eserdir. Tarsus bugünlere geldiyse bunda hepinizin alın teri, emeği, gayreti vardır. Hepimizin ortaya koyduğu bir özveri ve gönül birlikteliği vardır. Tarsus bu günlere geldiyse sizler bu halka hizmet etme şerefine nail olduysanız, sizi evlerinizde huzurla bekleyen, sizi her zaman destekleyen ve rahat çalışma ortamını sağlayan ailelerinizin etkisi vardır. Yani eşlerinizin de Tarsus'a hizmette en az sizin kadar katkısı vardır. Bu kentte verdiğiniz hayırlı hizmetler için hepinize kent halkı adına, hemşehrilerim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Hasbelkader bu hizmet kervanının başında biz varız ama ortaya bir eser çıktıysa bu eserde herkesin eşit payı vardır.

Tarsus'ta 20 yıldır barış, huzur ve kardeşliği tesis etmek ve ortaya koyduğumuz eserleri Tarsus'ta yaşayan bütün hemşehrilerimize kullandırmak, faydalandırmak gayretini güden bir misyonun temsilcisiyiz. Bu misyon doğrultusunda en kaliteli hizmeti en kestirme yoldan, en kısa sürede ve en hesaplı biçimde vatandaşımıza ulaştırabilmenin mücadelesini verdik ve Tarsus Belediyesi Türkiye'de bir marka belediye haline geldi, adından söz ettiren bir belediye haline geldi. Eğer Türkiye'de yaklaşık 2900 tane belediye içinde 3 tane Kalite Belgesi almış belediye varsa, bu şerefe erişmiş üç belediye arasında Tarsus Belediyesi varsa bunda hepinizin gayreti, çabası ve çalışması vardır. Bunun içinde sizlere özellikle teşekkür etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'E TALİP OLDUK

Büyükşehir'e talip olduklarını altını çizen Başkan Kocamaz, "Değerli mesai arkadaşlarım, hepinizin bildiği gibi yeni çıkarılan büyükşehir yasasıyla birlikte yıllardır hep birlikte Tarsus halkıyla mücadelesini verdiğimiz bu kentin il olma sevdası maalesef ortadan kalktı. Şu anda Mersin'in merkezdeki alt belediyeleri neyse yani Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Akdeniz belediyeleri neyse Tarsus Belediyesi'de onlarla eşit konuma geldi. Bazı hizmet birimleri burada bağımsız olarak verdiğimiz 20 yıllık hizmetten sonra büyükşehir belediyesi şemsiyesi altında toplandı. 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Tarsus belediyesinin bazı birimleri büyükşehir belediyesinin hizmet birimleri haline dönüşüyor ve Tarsus belediyesinin hizmet birimleri azalıyor.

Böyle bir ortamda vatandaşlarımızdan gelen baskı ve talep doğrultusunda Yenice'den Anamur Kaledran'a kadar, Çamlıyayla'dan Mut'a Gülnar'a kadar mersin sınırları içerisinde yani valilik sınırları içerisinde yaşayan birçok insanımızın bizi arayarak Tarsus'a verdiğiniz 20 yıllık hizmetin birikimini bütün Mersin'e hep birlikte taşıyalım ısrarları doğrultusunda yaptırdığımız anket çalışmalarıyla bu işin ciddi bir vebal haline dönüştüğünü gördük ve bütün ilçelerin ortak adayı olarak büyükşehir'e talip olduk. Büyükşehir artık valilik sınırlarıyla birlikte eskiden belki köylere hizmet etmiyordu ama Toroslar'ın tepesi de dahil bütün valilik sınırlarına hizmet verecek. İşimiz zor, yolumuz uzun alanımız da çok geniştir. Herkese, her kesime ulaşmanın gayretini güdüyoruz. 16 Kasım 2012 tarihinden itibaren Mersin kazan biz kepçe olduk. İlçe ilçe, belde belde, köy köy, sokak sokak, cadde cadde dolaşıyoruz.

İnsanlarımızla kucaklaşmaya gayret ediyoruz. Bu iş tek başına Burhanettin Kocamaz'ın başaracağı bir iş değildir. Bu iş gönülleri birleşenlerin birlikte hareket ederek, başarmak isteyenlerin gayretleriyle ve Allah'ın izniyle sonuçlanacaktır. Mersin geneline Tarsus'tan bir aday olarak çıkmak Tarsus açısından belki yıllardır verdiği mücadelelerle gerçekleştiremediği Tarsus'u hep kapı arkasında unutan bir il yönetiminde söz sahibi olmak ve dezavantajı, avantaja çevirmek olarak değerlendirilebilir. Onun için herkesin, her kesimin partili partisiz desteğine ihtiyacımız vardır. Yine herkesin, her kesimin bu işte sorumluluk almasına yola çıkan kervanda yer almasına ihtiyacımız var. Ben bugüne kadar verdiğiniz hizmetler için bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah'ın ağız tadınızı bozmamasını diliyorum. Ramazan ayının feyzinin, bereketinin, rahmetinin hepinizin üzerinize olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecenizin hayırlara vesile olmasını, sizlerin arasındaki sevgi, barış ve kardeşlik tohumlarının yeşermesine, gelişmesine, büyümesine vesile olmasını diliyorum. Ve Ramazan Bayramının sizlerin arasında, Tarsusluların arasında tüm Mersin'de olduğu gibi, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada barış, huzur ve kardeşliklere vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

BELEDİYE'DEN EMEKLİ OLANLARA TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİ

Öte yandan yemekte, Tarsus Belediyesinden emekli olan çalışanlara, teşekkür belgesi verdi.

Başkan Kocamaz, emekliler hitaben yaptığı konuşmada, bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı Tarsus halkı ve Belediye adına ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz'dan Personele İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement