Başkan Nevzat Palta Fırıncılara Seslendi - Son Dakika
Güncel

Başkan Nevzat Palta Fırıncılara Seslendi

Başkan Nevzat Palta Fırıncılara Seslendi

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta belediye hizmetlerinin yanı sıra fırınları da ziyaret ederek denetimden geçiriyor.

10.07.2013 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray belediyesi olarak insan sağlığına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Nevzat Palta ekmek üreten fırınların mutlaka hijyenik olması gerektiğini ve ekmeklerin de kaliteli olması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi

"Asfalt çalışmalarımızı denetlerken burada bulunan fırıncı kardeşlerimizi bir ziyaret edelim istedik. . Denetlemiş olalım ne yapıyorlar ne ediyorlar diye. Tabii ki Ramazandan dolayı ekmek çeşitleri de değişiyor. Vatandaşın talepleri tabii ki değişiyor. Tahinlisinden pidesine kadar değişik talepler oluyor. Ramazanın bereketi de var. İnsanlar oruç tutuyorlar. Oruçla beraber de değişik ekmek tarzlarını talep ediyorlar.

Bizim isteğimiz temennimiz şu vatandaş çok ucuz ekmek talep etmiyor. Yani ucuz olup ta diyelim ki bu ekmeği 30 kuruşa 40 kuruşa verdiğin zaman zaten bundan bir fırıncının kar etmesi mümkün değil. İkincisi de kaliteyi tutturmak mümkün değil. Burada çok fahiş fiyat olmayacak ona bir kere bizimde müsaade etmemiz mümkün değil. Tabii ki fırıncının kazanacağı kadar bir rakamın olması lazım. Ama burada da fırıncıdan bizim isteğimiz şu temiz olacak. Tertemiz pırıl pırıl çalışma şartları güzel olacak. Çünkü bunlar gıda. Yani insanın hiç görmediği ama her insanın sofrasında bulunan bir gıda ekmek. Bu çok önemli zaten bakanlığımızın da bu konuda çok önemli çalışmaları var.

Tarım il müdürlüğü belediyemizle beraber koordineli çalışıyorlar. Benim özellikle istirhamım tabii ki kar edecek hemşerilerimiz fırıncı kardeşlerimiz. Ona eyvallah saygı duyuyoruz. Ama bizimde isteğimiz vatandaş olarak vatandaşın da isteği şu temiz olacak hijyenik olacak çalışma şartları ikincisi kaliteli ekmek çıkaracağız. Yani bu vatandaşa biz her halükarda yenilebilir hamur olmayan kaliteli ekmeği sunmak zorundayız. Bu Ramazan vesilesi ile ben özellikle fırıncı kardeşlerimize bu konuda bir talebimiz olsun temennimiz olsun diyorum. Tabii ki biraz önce söylediğim gibi ekmek talepleri değişiyor Ramazandan dolayı ama hangi çeşit ekmek çıkarırsa çıkarsın hemşerilerimize daha güzel daha nezih daha estetik bakıyorsunuz böyle düzgün ekmeklerde var. İnşallah onları sunarlar diye düşünüyorum. Tekrar hem hemşerilerimize hem esnaf kardeşimize hayırlı işler diliyoruz. Hayırlı Ramazanlar diliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Nevzat Palta Fırıncılara Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement