Başpehlivan Atlı'nın Memleketinde Çifte Sevinç Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

Başpehlivan Atlı'nın Memleketinde Çifte Sevinç Yaşanıyor

Başpehlivan Atlı\'nın Memleketinde Çifte Sevinç Yaşanıyor

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Fatih Atlı'nın memleketi Ladik'te, aynı güreşlerde Abdullah Güngör'ün üçüncü olmasının da sevinci yaşanıyor

24.06.2014 11:47  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de gerçekleştirilen 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Fatih Atlı'nın memleketi "pehlivanlar diyarı" Samsun'un Ladik ilçesinde, aynı güreşlerde Abdullah Güngör'ün bronz madalyanın sahibi olmasının da sevinci yaşanıyor.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 5 kez başpehlivanlık kazanan İbrahim Karabacak'ın ardından başpehlivanlık için farklı tarihlerde Edirne'de Ladikli Bayram Ertan, Abdullah Cingöz, Oktay Sancak, Ali Rıza Kaya, Serhat Gökmen ve Serhat Balcı da boy gösterdi. Karabacak'ın ardından ilçeden ikinci kez altın kemeri ise Fatih Atlı kazandı.

İlçede, belediye hoparlörlerinden 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde alınan başarı vatandaşlara duyurularak altın kemerin sahibi Atlı ile üçüncülüğü Recep Kara ile paylaşan ve bronz madalyanın sahibi olan Güngör'e gelen tebrik mesajları okundu.

Başpehlivan Fatih Atlı ile Abdullah Güngör'ün Türk bayrakları ile süslenen baba evlerinde ise gurur ve mutluluk bir arada yaşandı.

Fatih Atlı'nın ailesinin yaşadığı mutluluğun yanı sıra Güngör'ün babası Aslan Güngör ve annesi Güllü Güngör de çocuklarının başarısı ile gururlandıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, küçük bir ilçe olan Ladik'in tarihinde birçok güreşçi ve pehlivan yetiştirdiğini iki başpehlivan çıkardığını söyledi.

İbrahim Karabacak'ın 1952, 1954, 1956, 1959 ve 1960 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 5 kez başpehlivanlık gururunu ilçelerine yaşattığını ifade eden Özbalcı, Fatih Atlı ve Abdullah Güngör'ün başarısından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Güreşçilere bugüne kadar gerektiği kadar sahip çıkılamadığını ancak bundan sonra spora çok daha fazla destek olacaklarını söyleyen Özbalcı, şöyle devam etti:

"Pehlivanlarımızın Kırkpınar'da güreştiği bir ilçede yaşıyoruz. Bizden önceki dönemde gençlere sahip çıkma konusunda bayağı bir sıkıntı oldu. Bu yüzden Fatih Atlı Samsun Büyükşehir Belediyesinde sporcu, hocası Bayram Ertan bizim kadrolu işçimiz olmasına rağmen gurbete gitmek zorunda kaldı. Biz küçüğüz ama yüreğimiz büyüktür. Başpehlivanımıza ve ondan sonra gelecek pehlivanlarımıza da sahip çıkma konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Güreş antrenman binasını düzenleyerek onlar için tahsis edeceğiz. Önümüzdeki dönem bu bina hazır olacak. Biz sadece kemer aldıktan sonra kıymetini bilen belediye olmayacağız."

Yeni başpehlivanların yetiştirilmesi için Ladik Belediyesi olarak altyapı oluşturacaklarını da ifade eden Özbalcı, şöyle devam etti:

"Başpehlivan Fatih Atlı berber çırağıydı. Kırkpınar'da güreşen güreşçilerimizden Bayram usta onu ele alıp yetiştirdi. Biz Fatih Atlı'nın altın kemer almasından gurur duyuyoruz ama minderde milli mayoyu temsil etmiş olan Abdullah Güngör kardeşimin de bu performansı göstermesi çok önemliydi...

Ladik gibi küçücük ilçede iki pehlivanımız kürsü yaptı. Bu memleket için çok önemliydi. Tanıtımımız açısından önemliydi. Biz bir turizm ilçesiyiz. Kendilerine, onları yetiştiren anne babaya ve hocalarına teşekkür ediyorum."

Ladik Kaymakamı Furkan Sancaktutar ise Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başarı gösteren sporcular ile ailelerini tebrik etti.

Başpehlivan Atlı'nın baba ocağının bulunduğu Koğa Mahallesi'nin muhtarı Mustafa Mısırlı, ilçe halkı olarak çifte gurur ve mutluluk yaşadıklarını belirtti. Söz konusu iki güreşçiyi de yakından tanıdığını ifade eden Mısırlı, başarılarının ilçe için önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başpehlivan Atlı'nın Memleketinde Çifte Sevinç Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement