Batı Trakyalılar Sadık Ahmet'i Örnek Alıyor - Son Dakika
Güncel

Batı Trakyalılar Sadık Ahmet'i Örnek Alıyor

Batı Trakyalılar Sadık Ahmet\'i Örnek Alıyor

Batı Trakyalılar, hazırlattıkları kitaplar ile kültürel kimliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak istiyor.

13.04.2012 15:07

Has Parti'nin ziyaretinde konuşan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi (BTTDD) Başkanı Şükrü Köse, Ahmet'in örnek bir şahsiyet olduğu söyleyerek, verdiği özgürlük mücadelesinin herkesçe bilinmesini istediklerini ifade etti.

Sadık Ahmet'in hayatını aksiyonunu gelecek nesillere aktarabilmek için bir kitap hazırladıklarını söyleyen Köse, Dr. Sadık Ahmet Fırtınası kitabının bir örneğini Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih'e takdim etti.

Göçmen derneklerinin kültürel faaliyetlerde bulunması gerektiğini söyleyen Köse, "Her hemşehri derneği, bölgesiyle ilgili araştırmalar yapmak, bunları kitaplaştırmak suretiyle gelecek nesillere aktarmalıdır. İyiliğin ve insanlara faydalı olmanın birçok farklı boyutu vardır. Onlardan biri de yayın yoluyla hizmettir. Yani eser bırakmaktır. "şeklinde konuştu.

Mollasalih ise, Balkanlar'da tarihten kültüre, edebiyata, folklora ve biyografilerden dini hayata kadar yazılmaya muhtaç pek çok konu olduğunu söyleyerek Sadık Ahmet gibi bir kahramanın hayatını kitaplaştırdığı için Köse ve yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Batı Trakyalılar Sadık Ahmet'i Örnek Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement