''Bavul'' Siirt'te - Son Dakika
Güncel

''Bavul'' Siirt'te

\'\'Bavul\'\' Siirt\'te

Ünlü tiyatro sanatçıları, "Bavul" adlı oyunu Siirt'te sahnelendi.

04.05.2012 14:41

Siirt Valiliğince başlatılan "7' den 70' e Siirt Okuyor" kampanyasına destek vermek ve "Gapgenç Festivali"ne de katkıda bulunmak amacıyla, Ülkemizin ünlü Tiyatro sanatçıları, Ayşen Guruda, Volkan Severcan, Melda Gür, Sefa Zengin ve Müge Sevarcan adlı  tiyatro sanatçıları, "Bavul" adlı oyunu, Halk eğitim merkezinde, sahneledi.

Valiliğin yürüttüğü "Siirt Okuyor" kampanyasına destek vermek amacıyla Siirt'e gelen ünlü tiyatro oyuncularının rol aldığı oyun, Sam Bobrick tarafından yazılmış, iki bavulun karışması sonucu, etrafında dönen komik olayla ile iki ayrı zıt karekterin yaşam öykülerini ele alıyor. Bora Severcan' nın yönetmenliğini yaptığı oyun, gün içinde, öğrencilere, akşam ise, vatandaşlara sahnelendi.

Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonda akşam saat: 20' de sergilenen oyunu, Vali Musa Çolak, eşi hanımefendi Gülsüm Çolak, Vali yardımcısı Gürbüz saltaş, İl Milli eğitim müdürü Davut Okçu ve kalabalık bir tiyatro topluluğu izledi.

Seyirciden büyük alkış ve beğeni toplayan oyuncular, ayakta alkışnarak, vatandaşlar tarafından da kendilerine sevgi gösterisinde bulunuldu.

Oyunun ardından oyuncuları kutlayan Vali Musa Çolak,"Okuma kampanyalarına verdikleri destekten dolayı oyunculara teşekkür ederek, Ünlü sanatçılarımızın, çok büyük bir başarı ile sahneye koydukları bu oyunla da, Siirtli hemşerilerimizi kültür sanatla buluşturma çabalarımızı da katkıda bulundular. Gapgenç Festivalimize de ayrıca renk katılar.Tiyatro, sinema gibi Sanat ve Kültür faaliyetlerinin; sevgi, dayanışma, barış ve dostluk bağlarını güçlendirdiğini ve toplumların birbirleriyle kültür alışverişlerinde köprüler oluşturup, kaynaşmayı sağladığını" belirtti.

Daha sonra Tiyatro sanatçılarına Vali Musa Çolak tarafından, çiçek takdim edierek, hatıra fotoğraf çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Bavul'' Siirt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement