Bazı Kürt Gruplar ile Işid Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Bazı Kürt Gruplar ile Işid Arasındaki Çatışmalar

Bazı Kürt Gruplar ile Işid Arasındaki Çatışmalar

YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar, Kobani'nin güneyinde devam ediyor PYD'nin Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Müslim: "Eğer ABD ve diğer ülkelerin savaş uçakları, havadan IŞİD’i vurmaya devam ederse bizim karadan örgüt militanlarını etkisiz hale getirmemiz daha kolay olacaktır"

24.09.2014 14:22

Suriye'de, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile terör örgütü IŞİD arasındaki çatışmaların, Kobani ilçesinin 10 kilometre güneyinde devam ettiği bildirildi.

PYD'nin Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim, AA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, Kobani'nin merkezinde durumun sakin olduğunu ancak çevre köylerde çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Müslim, IŞİD militanlarının Kobani'nin 10 kilometre güneyinde durdurulduğunu belirterek, " Direniş için erkeklerin tümü silahlandı" dedi.

ABD savaş uçaklarının Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurmasını "olumlu gelişme" olarak nitelendiren Müslim, "Eğer ABD ve diğer ülkelerin savaş uçakları, havadan IŞİD'i vurmaya devam ederse bizim karadan örgüt militanlarını etkisiz hale getirmemiz daha kolay olacaktır. Bizim işimizi zorlaştıran IŞİD'in elindeki ağır silahlardır" diye konuştu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bazı Kürt Gruplar ile Işid Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement