BEDD Vakıflaşıyor - Son Dakika
Güncel

BEDD Vakıflaşıyor

BEDD Vakıflaşıyor

"Gelin hayatı birlikte paylaşalım" sloganıyla yola çıkan ve 350'ye yakın ödül alan BEDD, 20. yılını anlamlı bir gece ile kutladı.

05.01.2013 10:53

"Gelin hayatı birlikte paylaşalım" sloganıyla yola çıkan ve 350'ye yakın ödül alan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD), 20. yılını anlamlı bir gece ile kutladı. BEDD, Danışmanlar Kurulu Başkanı Ediz Hun, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu ve birçok sanatçının katılımıyla gerçekleşen gecede, Vakıflaşma kararını açıkladı.

Kısıtlı imkanlarla 20 yıl önce kuruldukları günden bu yana 25 bin engelliye ulaşan BEDD, vakıflaşma kararı verdiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde 20'inci yılını kutlayan BEDD bu anlamlı gecede yeni uygulamaya başladıkları engelli ve aileleri ile ilgili Koruyucu Aile Modelini de açıkladı. Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan dernek statüsüne layık görülen BEDD'in 20'inci yıl kutlamasında muhteşem müzik performansı ile Göksel & Yudum & Elvan Orkestrası ve Türk sanat müziğinin eşsiz şarkılarını seslendiren Yıldırım Bekçi yer aldı.

Gecede konuşma yapan BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel, "Kullanılmış bir masa ve sandalye ile yarım bir bedenle başlayan yolculuğumuz da, 25 bin engelliye tekerlekli sandalye teslim ederek yüzlerini güldürdük, sosyal yaşama kazandırdık, engellilere hizmet götürürken yaz-kış demedik, yollara düştük ve bu günlere geldik" dedi. BEDD Danışmanlar Kurulu Başkanı Ediz Hun ise, "20 yıldır derneğin faaliyetlerini çok yakından takip etmekteyim, engellilerin sosyalleşmesi ile ilgili tüm etkinliklerin içerisindeyim, gelinen nokta gurur vericidir. Vakıflaşma kararı ile hedefimiz ve amacımız doğrultusunda engelliler için çabamız devam edecektir." şeklinde konuştu.

Mustafa Yolaşan'ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği gecede derneğin kuruluşundan bu yana desteklerini esirgemeyen kurum ve kişilere 20. Yıl teşekkür plaketleri de takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement