Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği - Engelli Üye Ve Aileleri İçin İftar Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği - Engelli Üye Ve Aileleri İçin İftar Düzenledi

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği - Engelli Üye Ve Aileleri İçin İftar Düzenledi

BEDD aracılığıyla "Marmara Yelken Kulübü"nde BEDD Danışmanlar Kurulu Başkanı sinema sanatçısı Ediz Hun'un da katılımı ile gerçekleşen iftar yemeği, engelli üye ve ailelerine keyifli bir akşam yaşattı.

14.08.2012 22:48  Güncelleme: 22:45

Kemal Demirel'in liderliğinde kurulan, sinema sanatçısı Ediz Hun'un Danışmanlar Kurulu Başkanlığını yürüttüğü BEDD; kurumsal ve bireysel bağışçıların destekleri ile ihtiyaç sahibi üyelerine gıda yardım paketleri, giyim, hasta bezi, tekerlekli sandalye, eğitim bursu ve tedavi yardımları yapmaya Ramazan ayında da devam ediyor. Engelli üye ve ailelerine düzenli olarak verdiği iftar yemeklerinde, üyelere kurumların yardımlarını da dağıtan BEDD, bir dernek bağışçısının katkılarıyla Marmara Yelken Kulübü'nde düzenlenen yemekte, 80 engelli üye ve ailesini ağırladı.

Engelli üye ailelerine keyifli bir akşam yaşatan yemeğe katılanlar arasında BEDD Bağışçıları, çalışanları ile Yönetim ve Danışmanlar Kurulu Üyeleri de vardı. BEDD Kurucusu ve Genel Başkanı Kemal Demirel yaptığı açıklamada "Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği olarak Ramazan ve yaz döneminin gelmesi ile engelli kardeşlerimizi kapalı duvarlardan kurtarmak istiyor ve onların da herkes kadar bu güzelliklerden yararlanmasını amaçlıyoruz. Bu sebeple bu Ramazan döneminde kurumsal ve bireysel desteklere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel; İftar yemeğinde eski ve zarif bir Ramazan geleneği uygulaması olan "Diş Kirası" nı canlandırmak üzere destek veren firmaların ürünleri dağıtılarak iftar yemeğine katılan konuklarına bir sürpriz yaptı. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kişi ve firmalara teşekkür plaketleri Ediz Hun ve Kemal Demirel tarafından takdim edildi. BEDD Hakkında: Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği kamu yararınadır.

Derneğimiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm ortopedik engellilerin eğitim, sağlık ihtiyaçlarına katkıda bulunarak sosyal dayanışmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bünyesinde toplanan engelli vatandaşlar için din, dil, ırk, bölge ve cinsiyet ayırımı yapmaksızın gerekli tüm çalışmaları yapar. Ortopedik engelliler için yapılacak çalışmalarla ilgili olarak kurumlar ve kişilerle işbirliği halindedir. Ortopedik engellilerin ruhen ve bedenen kendilerine yeterli gücü kazanabilmeleri için eğitici, birleştirici ve tedavi edici çalışmalarda bulunur.

İş sahaları ve atölyeler açıp gerekli eğitimi sağlayarak bedensel engellileri tüketici pozisyonundan üretici bir birey konumuna getirerek topluma kazandırmayı hedefler. Engelli arkadaşlarımızın da üretkenlikleriyle ülke kaynaklarından eşit pay almalarını sağlar. Engellilerin hak ve taleplerinin savunucusu, aynı zamanda takipçisi olmak, kimsesiz ve yardıma muhtaç engellilerin rehabilitasyonlarını sağlamak, ortopedik engelliler için gereken araç gereçleri temin etmek, maddi ve manevi yardımda bulunarak onlara ve ailelerine destek olmak derneğimizin öncelikleri arasındadır.

BEDD, engellileri temsil eden sivil toplum kuruluşları ile ortak sosyal faaliyet ve işbirliği yaparak insani ve barışçıl faaliyetlerde bulunmaktadır. Derneğimiz, her toplum bireyi gibi ortopedik engellilerin de her alanda yer almalarına destek vererek insanlığa örnek olabilecek düzeyde bir kişiliğe sahip olmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği - Engelli Üye Ve Aileleri İçin İftar Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement