Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı Davası

Bedri Baykam\'a Bıçaklı Saldırı Davası

Sanık Mehmet Çeliker'in, ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanmasına devam edildi

28.08.2013 13:34

Sanık Mehmet Çeliker'in, ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Çeliker ile mağdur Bedri Baykam ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, müştekiler tarafından sanık hakkında TMK 10. maddesiyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, "Çeliker hakkında örgüt faaliyeti kapsamında kasten öldürmeye teşebbüs ve terör örgütüne üye olmak" suçundan yapılan suç duyurusu üzerine yürütülen soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini belirtti.

"Bu bir terör eylemidir"

Duruşmada esas hakkındaki mütalaaya ilişkin beyanda bulunan Bedri Baykam, saldırının kişisel olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu, siyasi bir saldırıdır. Hayat görüşüm nedeniyle temsil ettiğim düşünceye yönelik bir saldırıdır. İfade özgürlüğü ve laik Cumhuriyetin önünü kesme, yüce adalete meydan okumadır. Bu bir terör eylemidir. Demokrasiyi hedef alıyor. Sanık, belirli bir örgütten cinayet sipariş almış, bu şekilde kendini kullandırmıştır. Yazarı olduğum Cumhuriyet gazetesinde Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok da siyasi saldırlarla öldürülmüşlerdir. Onların öldürülme gerekçesiyle benim öldürülmeye çalışılmam aynıdır. Beni bıçaklayanın başaramamasının nedeni, bu kişilere yönelik yapılan saldırılardan dolayı hazırlıklı olmamdır. Ben bu saldırıyı bekliyordum. Sanık hala 'bu kişinin hasmıyım' diyerek husumetini devam ettiyor. Hak ettiği cezayı almasını istiyorum."

Baykam'ın avukatı Şükran Tezel de soruşturmanın genişletilmesi talepleri dikkate alınmadığı için adil yargılanma haklarının ihlal edildiğini ifade ederek, sanığın olayı tek başına gerçekleştirmediği, arkasında başka kişilerin olduğu, telefon irtbatlarının araştırılması gibi konularda etkin soruşturma yapılmadığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Aydın Boztaş, dosyaya geçici baktığını belirterek, esas hakkındaki mütalaasını hazırlayabilmesi için süre istedi.

Mahkeme heyeti, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlayabilmesi için savcılığa gönderilmesine karar verdi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Arslantaş tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Çeliker'in Akatlar Kültür Merkezi'ne gelerek, Bedri Baykam'a "rambo bıçağı" diye tabir edilen bıçakla sağ arka karın boşluğundan vurduğu, bıçak darbesine rağmen ayakta kalan Baykam'ın bağırmaya başladığı anlatılıyor.

Mehmet Çeliker'in, bu sırada çığlık atmaya başlayan Tuba Kurtulmuş'u da bir kez bıçakladığı belirtilen iddianamede, her iki müştekinin aldıkları öldürücü yaralar nedeniyle özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldıkları kaydediliyor.

Şüphelinin, suçta kullandığı bıçak ile ayakkabı topuklarına gizlediği namlusuyla kesici kısımları ayrı bıçak ve aletlerin adli emanete aldırıldığı aktarılan iddianamede, Mehmet Çeliker'in 13 ile 20 yıl arasında hapis cezası öngören "tasarlayarak birden fazla kişiyi silahla öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 2 kez cezalandırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement