Belediye'den 2 Yeni SODES Projesi Daha - Son Dakika
Güncel

Belediye'den 2 Yeni SODES Projesi Daha

Belediye\'den 2 Yeni SODES Projesi Daha

Başkan Selmanoğlu: "projelerimizden 7 bin kişi faydalandı"

02.04.2013 08:43

Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Elazığ Belediyesi bu alanda çevre illere örnek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu'nun talimatıyla 2 yeni SODES Projesi daha Elazığ Valiliği AB Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezine teslim edildi.

Hazırlanan projeler ile Sedefli Ahşap Oymacılığı Kursu ile Ev Tekstili Eğitimi İstihdam kurslarının yapılmasına yönelik SODES projelerinin hazırlıkları tamamlanarak SODES-BİS sistemine yüklenerek ilgili birime teslimi gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Elazığ Belediye Başkanı M.Süleyman Selmanoğlu; "Elazığ Belediyesi olarak istihdama yönelik olarak çalışmalarımızda eğitim merkezimiz ve proje ofisimiz güzel projelere imza atıyor. Şu ana kadar yaptığımız projelerimiz vesilesiyle 7.000'in üzerinde gencimize eğitim verme mutluluğunu yaşadık. Asli görevlerimiz arasında olmamasına rağmen biz eğitim ve istihdama yönelik projelere ağırlık veriyoruz. Bunun için oluşturduğumuz proje ofisimiz tüm proje başlıklarını takip ederek kurumumuzun uygun şartları karşılayan tüm projelerde aktif bir şekilde yer almaya gayret ediyoruz. Takip edebildiğimiz kadarıyla da eğitim alan bu gençlerimizin yüzde kırkından fazlası iş imkânı bularak istihdama katıldıklarını görüyoruz.

Kendisini geliştiren ve donanımlı hale gelen insanlarımızın daha rahat iş imkânına kavuştuğunu görmek ve yaptığımız çalışmaların fayda sağladığını görmek gerçekten bize mutluluk veriyor. Hazırlanmış olan SODES projelerimizde yine istihdama yönelik projeler olup olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Sedefli Ahşap Oymacılığı kursumuzda 15 kız ve 15 erkek kursiyerimize meslek edindirmeyi hedefliyoruz. Bir diğer kurs başlığımız olan Evde Tekstil Atölyesi kursumuz ile özellikle genç kızlarımızın eğitim almasını, kendi imkânlarıyla istihdama katılım sağlamalarını amaçlıyoruz. İnşallah bu ve benzeri projelerimizle Elazığ'ımızın gençlerine değer vermeye ve onlara yönelik mesleki kurslar düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye'den 2 Yeni SODES Projesi Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement