Beyaz Çile Başladı - Son Dakika
Güncel

Beyaz Çile Başladı

Beyaz Çile Başladı

Erzurum'un Oltu ilçesinde dün gece yağan yoğun kar yağışının ardından 40 köy yolu ulaşıma kapandı.

08.12.2013 14:34

Erzurum'un Oltu ilçesinde dün gece yağan yoğun kar yağışının ardından 40 köy yolu ulaşıma kapandı. Sabah erken saatlerde kar mesaisine başlayan Oltu Özel İdare Şefliği Karla Mücadele Ekipleri yolda kalan araçları zincir ve halatlarla çekmek suretiyle kurtardılar.

Hasta olan Kayaaltı Köyü Muhtarı Yılmaz Öztürk'te yolda kalarak hastaneye ulaşamazken Karla Mücadele ekiplerinin yardımıyla hastaneye ulaştı.

Oltu Özel İdare Şefliği Ekipbaşı Hüseyin Acar, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 40 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Öncelikle hastası olan ve diyaliz hastası bulunan köylerin kapalı yollarını açtıklarını belirten Ekipbaşı Hüseyin Acar, köy yollarının tamamını açmak için yoğun bir çaba gösterdiklerini kaydetti.

"Şuan itibariyle kapalı köy yollarının üçte birini açmış bulunuyoruz" diyen Acar, özellikle Oltu'da tedavi gören diyaliz hastası bulunan köylerin kapalı yollarını açtıklarını aktardı.

Bu arada kar kalınlığının yüksek kesimlerde 60 cm'yi geçtiğini belirten Ekipbaşı Hüseyin Acar, tipi dolgusu nedeniyle bazı köy yollarında kar kalınlığının ise yer yer 1,5 metreyi bulduğunu söyledi.

Oltu Özel İdare Şefliği Karla Mücadele Ekiplerinin bölgede aynı zamanda bir cankurtaran işlevinin de olduğunu dile getiren yolda kalan vatandaşların imdadına yetiştiler. Özel araçlarıyla Oltu'dan Sülünkaya köyüne giderken Köroğlu Mevkii'nde araçlarının kara saplanması nedeniyle yolda kalan vatandaşlardan İshak Aras ve Selim Canpolat, "Eğer ekipler zamanında yetişmeseydiler soğukta çok zor anlar yaşayabilirdik. Karla Mücadele Ekiplerine babacan hizmetlerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz." dediler.

Öte yandan, bölgede soğuk havanın hakim olduğu yüksek kesimlerdeki çeşmelerin donduğu da gözlenirken ormanlık alanlarda karın oluşturduğu kartpostallık manzaralar da oluştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyaz Çile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement