Bilgievi Personeline Hoşgörü Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Bilgievi Personeline Hoşgörü Eğitimi

Bilgievi Personeline Hoşgörü Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, Meclis Salonu'nda Personel Eğitim Semineri düzenledi.

03.05.2013 13:35

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli eğitim projelerinden biri olan Bilgievleri, öğrencilerine daha iyi eğitim verebilmek için personeline eğitim semineri düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ana binasındaki Meclis Salonu'nda düzenlenen seminere Bilgievi personeli büyük ilgi gösterdi.

İLETİŞİM AİLEDE BAŞLAR

Bilgievi personelinden büyük ilgi gören seminerin bu ayki konuğu Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın oldu. Bilgievi personeli iletişim seminerinde Servet Yalçın, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek sosyal hayatta ve iş hayatında nasıl iletişim kurulması gerektiğini anlattı. Kocaeli Merkez Vaizi Yalçın, "Peygamber Efendimiz, her yönüyle olduğu gibi iletişim açısından da insanlık için en iyi örnektir. Yönetici olarak, eş ve baba olarak, en önemlisi bir eğitimci olarak iletişimde zirve insandır. Bunların hepsi birbiri ile bağlantılıdır. Personel olarak sizde aileden başlayarak iletişiminizi iyi tutarsanız, iş hayatınızda olan iletişiminizde başarılı olursunuz" dedi.

ÖFKE YERİNE HOŞGÖRÜ OLMALIDIR

Hoşgörünün dinimizdeki yerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yalçın, "Dinimiz hoşgörü temeline dayanıyor. İletişimde de hoşgörü, öfke kontrolü açısından çok önemlidir. Eğer öfkemizi kontrol etmek istiyorsak hoşgörü kavramını iyi anlamamız gerekiyor. Hoşgörü açısından da Peygamber Efendimizi örnek almalıyız. Peygamber Efendimiz'in hoşgörüsü ve adaleti, onun başarılı bir yönetici olmasını sağlamıştır. Yönetici ve personel olarak bu iki özelliği kendimizde bulundurursak iletişimde başarılı oluruz" diye konuştu.

İNSANI SEVERSEK İLETİŞİM DAHA KOLAY OLUR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievi Personel Semineri'nde insan sevgisine de değinen Servet Yalçın, "İletişimde sevginin yeri ayrıdır. Kişinin Allah'a olan sevgisinin ölçüsü, mahlûkatına muamelesi oranındadır. Bunun için severiz yaratılanı yaratandan ötürü. Bu yüzden insanı seversek iletişim daha kolay olur. Çalışanların veya yöneticilerin iletişimde başarılı olmaları için içlerinde insan sevgisi olmalıdır" dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜKLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuvar Müdürlüğü'ne bağlı Bilgievleri düzenledikleri seminerlerle öğrencilerine daha iyi eğitim vermeyi hedefliyor. Bilgievleri düzenledikleri personel ve aile seminerleri ile geleceğimiz olan çocuklar için önce büyükleri bilinçlendiriyor. Bilgievleri ücretsiz olarak verdikleri eğitimler, düzenledikleri etkinlikler ve faaliyetlerle Kocaelili çocuklara ve ailelerine hizmet etmeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgievi Personeline Hoşgörü Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement