Bilimsel Çalışmaların Kırılma Noktası - Son Dakika
Güncel

Bilimsel Çalışmaların Kırılma Noktası

Bilimsel Çalışmaların Kırılma Noktası

Osmanlı İmparatorluğundaki bilimsel çalışmaların kırılma noktası tartışılacak.

13.02.2013 12:25

Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanlığı'nca ayda bir düzenlenen seminerlerin şubat konuğu Prof. Dr. Atilla BİR. 15 Şubat Cuma günü saat 19.00 da gerçekleştirilecek seminerde Prof. Dr. Atilla BİR Osmanlı İmparatorluğu'ndaki bilimsel çalışmaların kırılma noktası, Taküyiddin'in trajik hayatı Ticho Brahe'nin bilimsel faaliyetleri ve kaderiyle karşılaştırılacak. Seminer konuları arasında İstanbul Rasathanesi ve Osmanlıdaki Astronomi bilimine bağlı diğer bilim dallarının tarihsel gelişimine de değinilecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Atilla BİR, İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü'nde misafir öğretim üyeliği de yaptı. Bilim tarihi ile ilgili yaptığı çalışmaların önemini şu cümlelerle vurguluyor:

"Anadolu insanı kendi tarihiyle yeniden barışmalı ve bu topraklarda verilen eserleri gereğince tanımalıdır. Biz kendi kültürümüze sahip çıkmazsak sahip çıkacak birileri mutlaka bulunur ve bundan biz zararlı çıkarız."

TEKDER tarafından Teknik elemanlarının mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminerler üyeler tarafından beğeni kazanıyor. Birbirinden önemli konular uzmanları tarafından üyelere aktarılıyor. Daha önce Prof. Dr. Zekai Şen, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Dr. Ramazan Altınok, Gazeteci Yazar Mustafa Özcan, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Hasan Celal Güzel gibi isimler seminer vermişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilimsel Çalışmaların Kırılma Noktası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement