Bingöl Köylülerin, Devrilmek Üzere Olan Elektriğini Dik Tutma Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Bingöl Köylülerin, Devrilmek Üzere Olan Elektriğini Dik Tutma Mücadelesi

Köylülerin, devrilmek üzere olan elektriğini dik tutma mücadelesiBİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Molaşakir Köyü meydanında bulunan ve yıkılmak üzere eğik duran elektrik direği, tehlike saçıyor.

07.09.2017 16:52

Köylülerin, devrilmek üzere olan elektriğini dik tutma mücadelesi

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Molaşakir Köyü meydanında bulunan ve yıkılmak üzere eğik duran elektrik direği, tehlike saçıyor. Vatandaşlar, defalarca başvurmalarına rağmen elektrik dağıtım firması yetkililerinden cevap alamayınca, tahta direklerle destek vererek elektrik direğini ayakta tutmaya çalışıyor.

Karlıova İlçesi'ne bağlı 500 nüfuslu Molaşakir Köyü meydanında bulunan çeşmenin üzerindeki elektrik direği, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Yaklaşık 10 aydan beri yatay vaziyette bekleyen elektrik direğinin düzeltilmesi için köylülerin elektrik dağıtım firmasına defalarca başvuru yapmasına rağmen sonuç alamadı. Bunun üzerine köylüler, kendi imkanlarıyla çözüm arayışına girdi. Bir araya gelen köylüler, eğilen elektrik direğine destek olarak tahta direkle sağlamlaştırmaya çalıştı. Ancak elektrik direği, dibinde bulunan su çeşmesine gelen kadınlar ve çocuklar için büyük tehlike saçmaya devam ediyor. Yaklaşık 70 hanenin olduğu Molaşakir Köyü sakinlerinden Mehmet Ali Kaplan, elektrik şirketine defalarca başvurmalarına rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmamasına tepki göstererek, Yaklaşık on aydır elektirik direğimiz bu şekilde duruyor. Bu direk, köy meydanında olduğu için büyük tehlike saçıyor. Köyde bulunan bir çok direk, bu şekildeydi. Biz köylüler kendi çabamızla tahta direk dikerek onları düzelttik. Fakat bu demir direk, köy meydanında ve büyük bir direktir, bunu onarmaya gücümüz yetmiyor. Direğin hemen altında cami var, Allah korusun bir gün üzerimize düşecek korkusu altında namaz kılıyoruz. Çocuklarımız altında oyun oynuyor, kadınlarımız direğin altında bulunan çeşmeden evlerine içme suyu getiriyor. Mağduruz, yetkililerin sesimizi duymasını ve bize yardımcı olmasını bekliyoruz dedi.

Bingöl Köylülerin, Devrilmek Üzere Olan Elektriğini Dik Tutma Mücadelesi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl Köylülerin, Devrilmek Üzere Olan Elektriğini Dik Tutma Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement