Bir Hayal Daha Gerçeğe Dönüşüyor - Son Dakika
Güncel

Bir Hayal Daha Gerçeğe Dönüşüyor

Bir Hayal Daha Gerçeğe Dönüşüyor

Ünye Belediyesi'nin prestij projelerinden olan Tabakhane Deresi ıslahı ve çevre düzenlemesi çalışması hızla devam ediyor.

19.06.2013 15:52

Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Tabakhane Deresi ıslahı ve duvar yükseltme çalışmalarını inceleyerek, çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Ünye Belediyesi'nin prestij projelerinden biri olan çalışmanın düzenli takibini yapan Belediye Başkanı Arpacıoğlu, "Tabakhane Deresi projesinde hem fiziki alt yapı, hem üst yapı çalışmalarını birlikte yürütüyoruz. Çalışmalarımız gece 21.00 demeden gündüz demeden devam ediyor. Bunun sebebi Tabakhane Deresi bizim için çok önemli bir çalışma. Alt zemin çalışmasını yürütürken aynı zamanda, deniz seviyesi ile ırmak seviyesi arasında fark nedeniyle kenar duvarlarını 1.30 metre yükseltiyoruz. İklim değişikliği sebebiyle, 10 saatte yağması gereken yağmur yarım saatte yağıp tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Sel tehdidine karşı da ayrıca ilave tedbirler alıyoruz. Bu çalışmayı bir an önce bitirip sonuçlandırmak istiyoruz" dedi.

Arpacıoğlu, Tabakhane Deresi projesinde 3 müteahhitin bir arada çalışmaları yürüttüğünü, Ünye Belediyesi olarak bu çalışmalara ilave faaliyetleri devam ettirdiklerini belirtti.

Proje kapsamında dere üzerinde yapılan köprü çalışmalarına ilişkin Arpacıoğlu şu bilgileri verdi:

"Tabakhane Köprüsü üzerinde bulunan Sahil Köprüsü ile Fevzi Çakmak Mahallemizin giriş ve çıkışı sağlayan köprü arasındaki yaklaşık 70 metrelik bir alanı boş bırakıyoruz. Bunun sebebi ise Sahil Köprüsünün seviyesi alçak, Tabakhane deresi de üsten yüksek olunca su geçişine engel olmakta. Bu köprüyü Karayolları ile yaptığımız çalışmalar neticesinde, çevre yolundan sonra kaldırtıp ayaksız ve kot seviyesi yüksek köprü haline getireceğiz. Şu an Ünye Çevre Yolu faaliyette olmamasından dolayı şehir ve Karadeniz sahil trafiği yüksek. Buradan trafiği kesersek geçiş veremiyoruz. Ünye Çevre Yolu'nun faaliyete geçmesini bekliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bir Hayal Daha Gerçeğe Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement