Bir Oğlu İş Buldu, Özürlü Oğluna Bakım Parası Kesildi - Son Dakika
Güncel

Bir Oğlu İş Buldu, Özürlü Oğluna Bakım Parası Kesildi

Bir Oğlu İş Buldu, Özürlü Oğluna Bakım Parası Kesildi

Giresun'da çiftçi Ramazan Aydın, bir oğlu işe girdiği için özürlü oğlunun bakım parasının kesildiğini belirterek, tepki gösterdi.

11.01.2013 13:52

Giresun'da çiftçi Ramazan Aydın, bir oğlu işe girdiği için özürlü oğlunun bakım parasının kesildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Çiftçilik yapan ve yılın 6 ayını köyde geçirdiklerini anlatan Aydın, doğuştan özürlü olan oğlu Muharrem Aydın'ın 30 senedir yatalak olduğunu söyledi. 3 yıl önce çıkan yasa ile oğluna aylık 600 lira bakım parası verilmeye başlandığını belirten Ramazan Aydın, paranın 3 ay önce kesildiğini anlattı. Oğlunun 'Mental retardasyon' hastalığı nedeniyle yüzde 96 oranında özürlü raporu bulunduğunu kaydeden Aydın, "Murat'ın işe girmesine sevinirken, özürlü oğlum için verilen para kesildi. Şaşkına döndük. Nedir, ne oldu diye araştırdık. Evin gelirinin arttığını, bu yüzden de paranın kesildiğini söylediler. Düşünün ki oğlum bu evde yaşamıyor. Verilen paranın yarısı bez masrafı için gidiyor. Bir kere gelip bakmadılar, oturdukları yerden paranın kesilmesi için karar verdiler. Nasıl bakıldığını, bu evde neler yaşandığını görmeden yardım parası kesilir mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yer sofrasında hazırlanan kahvaltıyı önce özürlü oğlu Muharrem'e yediren anne Leyla Aydın da, "Bakımı çok zor ve masraflı. Oğlum iyileşmedi ama bakım parasını kestiler. Bir anlam veremedim" dedi.

Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Demir ise, rutin denetimler sonucu ailede gelir artışının tespit edildiğini, bu nedenle de yardım parasının kesildiğini söyledi. Demir, gelir düşüklüğü olması halinde özürlü için tekrar yardım parası verilebileceğini kaydetti. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir Oğlu İş Buldu, Özürlü Oğluna Bakım Parası Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement