Konsept tasarım mimarisi ERA Mimarlık, iç mimarisi midek/ MİNGÜ ortaklığında projelendirilen Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü, Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenecek bir konferans ve sergiyle tanıtılacak. "Bir Tasarım Sürecinin İzleri: Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü" sergisi, 30 Haziran 2012 tarihine kadar YEM'de ücretsiz gezilebilecek.
Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı- Endüstri Merkezi (YEM), Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü'nün tanıtımı için düzenlenen "Bir Tasarım Sürecinin İzleri: Garanti Teknoloji Kampüsü" sergisine ve projenin mimarlarının katılacağı konferansa ev sahipliği yapacak. Konsept tasarım mimarisi ERA Mimarlık, iç mimarisi midek/MİNGÜ ortaklığında projelendirilen Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü'nün tanıtımını amaçlayan "Bir Tasarım Sürecinin İzleri: Garanti Teknoloji Kampüsü" sergisi, 20 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 19.00'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde açılacak.
Sergi kapsamında 20 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 19.00'da mimari grup ve danışmanlar ile düzenlenecek olan konferans: ERA'dan Ali Hızıroğlu, cephe, strüktür, sürdürebilirlik konularında danışmanlık veren Werner Sobek'ten Mustafa Alkan, aydınlatmada ise Speirs+Major'dan Keith Bradshaw ile Planlux'ten Korhan Şişman'ın katılımıyla gerçekleşecek. Konferansta projenin bağlamından kullanıcı odaklı tasarım kriterlerine, sürdürülebilir tasarım çözümlerinden uygulanmasına kadar tasarımın sürecine dair birçok kesite yer verilecek. "Bir Tasarım Sürecinin İzleri: Garanti Teknoloji Kampüsü" sergisi 30 Haziran 2012 tarihine kadar YEM'de ücretsiz gezilebilecek.
Ekonomik ve sosyal bir dönüşüm yaşanan Pendik'te 51.000 m2 büyüklüğünde bir alan üzerine kurulacak Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü,142.000 m2 toplam inşaat alanına sahip; Yapı 53.500 m2 açık ofis alanı, 16.000 m2 oditoryum, kafeterya gibi işlevler ile 72.500 m2 arşiv ve servis alanları olarak üç ana bölümden oluşuyor. 4.000 çalışana ev sahipliği yapacak kampüs, yüksek teknolojik donanımının yanı sıra yeşil bina olmasıyla da dikkat çekiyor.
Mimari tasarımına 2010 yılında, inşaatına ise birkaç ay önce başlanan projenin temelini sosyal rekreatif alanlara geniş yer ayırma fikri oluşturuyor. Ofis alanları teknolojik ifadeli yükseltilmiş bir blok içerisinde toplanarak çalışma alanlarına azami düzeyde esneklik sağlanıyor. Diğer tüm özel fonksiyonlar zemin ve zeminaltı katlara yayıldığından, ofis hacimleri gökyüzüne ve peyzaja açılan avlular etrafında süreklilikleri engellenmeden yerleşebiliyor. Çevresindeki kaotik yapılaşmanın aksine şeffaf bir sadeliği vurgulayan ofis kütlesi, tepeler şeklinde tasarlanmış aynı zamanda özel fonksiyonları, açık dolaşım ve rekreasyon alanlarını barındıran peyzajın üzerine oturuyor. Sürdürülebilirlik, efektif su ve enerji kullanımı gibi çevresel kalitenin artırılmasına yönelik konular, projenin bir diğer önemli tasarım kriteri olarak öne çıkıyor.
Son Dakika › Güncel › 'Bir Tasarım Sürecinin İzleri: - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?