Birinci Cadde 1. Etap Altyapı Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Birinci Cadde 1. Etap Altyapı Çalışmaları Başladı

Birinci Cadde 1. Etap Altyapı Çalışmaları Başladı

Sit Alanı Altyapı Su ve Kanalizasyon Yenileme Çalışmaları Projesi kapsamında Birinci Cadde 1.Etap Altyapı çalışmaları başladı.

21.05.2012 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediyesi ile Mardin Valiliği'nin yürüttüğü Sit Alanı Altyapı Su ve Kanalizasyon Yenileme Çalışmaları Projesi kapsamında Birinci Cadde 1.Etap Altyapı çalışmaları başladı.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Sağlık Müdürlüğü ile Üçyol arasında kalan bölümde parke taşlarını kazıyarak zemini temizledi.Yaklaşık 45 gün sürmesi planlanan ilk etap çalışmalarında öncelikle su ve kanalizasyon boruları yenilecek, yağmur drenaj hatları yerleştirilip, telekom ile TEDAŞ'a ait kablolar yer altına çekilecek.Son olarak ta parke taşları ile kaldırımların tamamı yenilenecek.

Çalışmalar nedeniyle Birinci Cadde'nin trafik akışında bazı değişiklikler yapıldı.

İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararlar gereğince; Diyarbakırkapı ile Üçyol arasında kalan bölümde park yasağı konulurken, çalışma yapılan etapta kalan bölüm tamamen trafiğe kapatıldı.

Çalışma yapılan alanda inceleme yapan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek yapılacaklarla ilgili bilgi verdi.Başkan Ayanoğlu, Mardin'e tarihi hizmetler yaptıklarını söyleyerek; "Mardin'in geleceğine yatırım yapıyoruz.En temel en olmazsa olmaz yatırımları yapıyoruz.Garajdan otogara, yeşil alanlardan altyapıya kadar her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Yer altında bulunan şebekeler 50 ile 60 yaşında.Hepsi çürümüş kullanılamaz halde.Cesaret isteyen bu işlere bizler el attık.Seçimleri kaybetme pahasına bu işleri yapacağız.Çünkü bu çalışmaların sonunda kazanan Mardin ve Mardin halkı olacak."dedi.

Birinci cadde de ki çalışmalar ile yol ve kaldırım yapımının üç etapta yapılacağını ve bu çalışmaların dört ile dört buçuk ay arasında tamamlanacağını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Birinci Cadde'de her biri 2700 metre uzunluğunda yağmur, kanalizasyon, su şebekesi olmak üzere 5 hat döşenecek.Birinci Cadde'de toplam 12,5 kilometre uzunluğunda boru döşeyeceğiz. Tedaş, Telekom,belediye ve valilikle olarak birlikte çalışmalarımızı yapacağız."dedi.

Altyapısı tamamlandıktan sonra Birinci Cadde'de üstyapı çalışmalarını da aynı anda başlatacaklarını söyleyen Başkan Ayanoğlu; "Altyapısı tamamlanan her etapta ki çalışmamız yaklaşık 20-30 gün arasında bitecek. Birinci cadde de kilitli parke taşı ve dekoratif karo kullanacağız.Esnafımızın zarar görmemesi ve çalışmaların bir an önce tamamlanması için her türlü tedbiri almış durumdayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Birinci Cadde 1. Etap Altyapı Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement