Che Guevera'yı yakalayan general yaşamını yitirdi - Son Dakika
Güncel

Che Guevera'yı yakalayan general yaşamını yitirdi

Bolivya'da 1967 yılında Ernesto 'Che' Guevera'yı yakalayan ve ülkesinde "kahraman" ilan edilen emekli General Gary Prado Salmon, tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti.

08.05.2023 08:47  Güncelleme: 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küba devriminin başaktörlerinden Che Guevera'nın yakalanmasının ardından Bolivya Kongresi tarafından 1967'de 'kahraman' ilan edilen Salmon, ülkenin doğusundaki Santa Cruz de la Sierra'da bir hastanede yaşamını yitirdi.

Oğlu Gary Prado Arauz, sosyal medya üzerinden babasının ölüm haberini doğrularken, şu ifadeleri kullandı, "Tanrı, az önce babamı krallığına çağırdı, bize sevgi, dürüstlük ve cesaret mirası bıraktı. Olağanüstü bir insandı."

1981'DE KAZA KURŞUNU İLE FELÇ OLMUŞTU

1981'de kaza kurşunu ile belkemiğinden vurularak felç olan Salmon, 1988'de ordudan emekli olmuştu. Bolivya'da, Che Guevera'yı öldüren Bolivyalı asker Mario Teran Salazar da 11 Mart 2022'de 80 yaşında yaşamını yitirmişti.

Arjantinli komünist gerilla Che Guevera, Bolivya'da ordunun ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) ortak operasyonu ile 9 Ekim 1967'de yakalanmış ve La Paz'a yaklaşık 800 kilometre uzaklıkta La Higuera kırsalındaki bir okulda infaz edilmişti.

Che Guevera\'yı yakalayan general yaşamını yitirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Che Guevera'yı yakalayan general yaşamını yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İPEK GÜRPINAR: ateşin bol olsun.. 0 0 Yanıtla

Advertisement