Bosna'da Muhtaç Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bosna'da Muhtaç Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Bosna\'da Muhtaç Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

26.09.2012 14:02

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Başkent Saraybosna'nın merkezinde bulunan Aliya İzzetbegoviç Meydanı'ndaki kermes, Türkiyeli hayırseverler tarafından kurulan ve Bosna-Hersek genelinde faaliyet gösteren Türk-Boşnak Kültür Merkezi Vakfı tarafından organize edildi.

Bosna-Hersek'te eğitim çağındaki öğrencilere, din eğitimi, yurt hizmeti ve okullarda tahsil imkanı sağlayan Türk-Boşnak Kültür Merkezi Vakfı, kermesten elde edilecek geliri, maddi durumu kötü olan çocukların eğitimi için harcayacak.

Türk-Boşnak Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Bilal Can Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaygın olan kermes etkinliğini Bosna'ya da taşımak istediklerini, bu kapsamda ilk kez geçen Mayıs ayında Saraybosna'nın Ilıca semtinde kermes düzenlediklerini, şimdi bunun ikincisini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kermesin "unutulan bir Osmanlı geleneği" olduğunu söyleyen Balcı, bunu canlandırmak ve yaşatmak amacıyla "Evlad-ı Fatihan" olarak adlandırılan Balkanlar bölgesinde ve Bosna-Hersek'te zaman zaman buna benzer etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.

Tüm Saraybosnalıları kermese davet eden Balcı, düzenledikleri etkinliğe katılıp buradan alışveriş yapanların özellikle yardıma muhtaç çocukların eğitimine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Vakıf başkanı Balcı, çalışmalarına verdiği destek dolayısıyla Saraybosna'nın Stari Grad (Eski Şehir) Belediye Başkanı İbrahim Hacibayriç'e de teşekkür belgesi takdim etti.

Başkentteki Aliya İzzetbegoviç Meydanı'nda bugün başlayan ve ziyaretçilere geleneksel Türk mutfağından farklı tatların yanı sıra tekstil ürünleri ve hediyelik eşyaların da sunulduğu kermes, 30 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Muhabir: Vesna Beşiç

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna'da Muhtaç Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement