Bosna Hersek'te "Hava Kirliliği" Protestosu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bosna Hersek'te "Hava Kirliliği" Protestosu

21.12.2014 18:25

Zenitsa kentinde, artan hava kirliliği nedeniyle protesto düzenlendi.

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenitsa kentinde, son dönemde artan hava kirliliği nedeniyle protesto düzenlendi.

Özellikle şehirde bulunan demir fabrikasından çıkan yoğun gazların ve civardaki diğer fabrikaların neden olduğu hava kirliliğine tepki gösteren 300 kadar Zenitsalı eylem yaptı.

"Eko Forum" Derneği tarafından düzenlenen eyleme destek veren göstericiler, yüzlerine gaz maskesi takarak Zenitsalıların karşı karşıya oldukları soruna dikkati çekti.

Şehirdeki hava kirliliğine neden olanlara karşı hukuki işlem yapılması girişim başlatmak isteyen dernek yetkilileri, bu konuda vatandaşların da desteğini aldı. Anket çalışmalarına katılan vatandaşların büyük çoğunluğu, hava kirliliğinin sorumlularına karşı hukuki işlem başlatılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Eko Forum Derneği Başkanı Samir Lemeş, dernek olarak yaptıkları incelemelerle hava kirliliğiyle ilgili yasalara uymayanları tespit ettiklerini belirterek buna göz yuman yetkililer hakkında görevlerini kötüye kullanmaktan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Zenitsalılar, şehirdeki hava kirliliğinin en büyük suçlusu olarak demir çelik fabrikasını gösteriyor. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te 'Hava Kirliliği' Protestosu - Son Dakika


Advertisement