Bosna Hersek'teki Orman Yangınları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bosna Hersek'teki Orman Yangınları

Bosna Hersek\'teki Orman Yangınları
28.08.2012 15:18

Bosna Hersek'in güneyinde çıkan ve uzun süredir söndürülemeyen yangınlar kontrol altına alındı.

Bosna Hersek'in güneyinde çıkan ve uzun süredir söndürülemeyen yangınlar kontrol altına alındı.

Bosna Hersek Güvenlik Bakan Yardımcısı Samir Agiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece yangınlarda en kritik noktaların tarihi Mostar şehri yakınlarındaki Ruyişte ve Aleksin Han köylerin olduğunu, ancak bu yangınların uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındığını bildirdi.

Konyits kentindeki yangınların da dün akşam itibarıyla uzun süren çalışmaların ardından yerleşim birimlerine doğru ilerlemesinin durdurulduğunu belirten Agiç, aynı zamanda Boraçko Gölü yakınlarındaki yangının da kontrol altına alındığını ifade etti.

Konyits şehri sivil savunma ve itfaiyeden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Husein Hociç de bölgedeki söndürme çalışmalarına Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir helikopterin katıldığını, çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bölgedeki bütün yangınların kontrol altına alındığını belirten Hociç, Konyits şehri civarındaki yangınlarla mücadelenin önceki günlerle kıyaslandığında

"çok iyi durumda" olduğunu kaydetti.

Bosna Hersek'in orta doğu kesimlerinde yer alan Romaniya adlı ormanlık alanında etkili olan yangınların ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti Sivilleri Koruma Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Romaniya'daki yangınların kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü, Srebrenitsa ve Bratunats kentlerdeki yangınların kısmen kontrol altına alındığını ifade edildi.

Muhabir: Vesna Beşiç - Zlatan Kapiç

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'teki Orman Yangınları - Son Dakika


Advertisement