BOSSA'dan "Pala Kilim"e Destek - Son Dakika
Güncel

BOSSA'dan "Pala Kilim"e Destek

BOSSA\'dan "Pala Kilim"e Destek

BOSSA, Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından birisi olan "Pala Kilim"i verdiği destekle yaşatmaya çalışıyor.

13.01.2012 14:50

Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından Pala Kilim'e Türk tekstil sanayinin dev kuruluşlarından BOSSA destek verdi. BOSSA fabrikalarındaki üretim artığı kumaş parçalarından elde edilen ipliklerle dokutulan Pala Kilimler, Diesel, G Star, Zara, Topshop, H&M, Dolce Gabbana, Esprit gibi dünya denim modasına yön veren şirketlerin yöneticilerine bir açıklama ile birlikte yeni yıl hediyesi olarak gönderildi.

BOSSA Pazarlama Müdürü Gülperi Erkanlı, 2011 yılı sonunda iş ortaklarına Pala Kilim hediye ettiklerini, kilimlerin el dokuması, kişiye özel olması ve kumaş artığı ipliklerle dokunmasının çok ilgi çektiğini, farklı ülkelerdeki büroların zemin ve duvarlarını Pala Kilimlerin süslemeye başladığını söyledi.

Pala Kilim'in Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından birisi olduğunu ve geçmişte de artık kumaş ve çorap parçalarından dokunduğunu belirten Erkanlı, "Yaptığımız bu girişim ile bir yandan geleneksel bir zanaata destek olurken, diğer yandan çevreye duyarlılığımıza vurgu yaptık" dedi.

Pala Kilim atölyeleri, gelişmiş makinelerde dokunan kilim ve halıların fiyatlarının düşmesi ile bir bir kapandı ve bugün çok az sayıda dokuma ustası kaldı. BOSSA için Pala kilimleri bu ustalardan Tufan Gebenli dokudu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BOSSA'dan 'Pala Kilim'e Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement