Brezilya, olimpiyat oyunlarına saldırmayı planlamaktan dün 8 kişiyi mahkum etti. Grup geçen temmuzda olimpiyat oyunlarından 15 gün önce göz altına alınarak tutuklanmıştı.
Grup üyelerinin İŞİD bayrağı önünde çekilmiş fotoğrafları ve internet üzerinden kömür, gübre ve kükürt kullanarak nasıl bomba yapılacağını hakkındaki tartışmaları delil olarak kabul edildi.
Hükümet yetkilileri ise bu 8 kişinin sosyal medya üzerinden örgütlenmiş amatör bir grup olduklarını duyurdu. Yetkililer grup üyelerinin silah satın almaya çalışmış olsalar da yüz yüze hiç gelmediğini, paralarının olmadığını ve İŞİD ile temas kurmadıklarını açıkladı.
Grubun lideri 33 yaşındaki Leonid el Kadre de Melo, terör eylemleri yapmak için adam toplamakla suçlanarak 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 7 kişi ise suç örgütüne üye olmak ve terör örgütümü desteklemek suçundan 6 yıl 5'er ay hapis cezası aldı. - Madrid
Son Dakika › Güncel › Brezilya'da Terör Saldırısı Planlamaktan 8 Kişiye Hapis - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.