Brown'u Vuran Polis İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Brown'u Vuran Polis İstifa Etti

ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson mahallesinde silahsız siyah genç Michael Brown'u vuran polis memuru Darren Wilson görevinden istifa etti.

30.11.2014 09:11  Güncelleme: 10:35

Yaklaşık dört ay önce ABD'nin Missouri eyaletindeki St Louis kentinde, silahsız bir siyah genci vuran ve geçen hafta jüri tarafından suçsuz bulunan ABD'li polis memuru Darren Wilson, avukatları aracılığıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Wilson istifa dilekçesinde, "Bana görevime devam etmemin Ferguson sakinlerini ve polislerini riske atacağı söylendi. Böyle bir duruma izin veremem" ifadesini kullandı.


(18 yaşındaki Michael Brown'a altı el ateş edip öldüren Darren Wilson)

GÜNLERCE SÜREN İSYAN

Missouri eyaletine bağlı St. Louis bölgesindeki Ferguson kentindeki olay sonrası kentte günler süren isyan başlamıştı. Hafta içinde mahkeme, Wilson'ın yargılanmasına gerek görmeyince ABD'nin birçok kentinde gösteriler yeniden alevlenmişti.

"VİCDANIM RAHAT" DEMİŞTİ

Wilson, olayla ilgili verdiği röportajda ise 'görevini yaptığını ve vicdanının rahat olduğunu' söylemişti.

"KARA CUMA" PROTESTOLARI

9 Ağustos'ta Brown'un polis kurşunuyla ölmesi, ülkede siyahlara yönelik ayrımcılık konusunun tekrar gündeme gelmesine ve başta olayın yaşandığı Ferguson olmak üzere çeşitli kentlerde çok sayıda protestoya neden oldu.

Ülkede en fazla alışveriş yapılan günlerden biri olan ve 'Kara Cuma' diye bilinen Şükran Günü öncesi, ülkenin dört bir yanında toplanan eylemciler alışveriş merkezlerini doldurarak siyahlara yapılan ayrımcılığı protesto etti.

Walmart, Target ve Macy's gibi ülkenin önde gelen mağaza zincirlerini protesto eden eylemciler, çalışma koşullarının da iyileştirilmesini talep etti.

BROWN NASIL VURULDU?

Michael Brown ve arkadaşı Dorian Johnson 9 Ağustos günü yolda yürürken, polis Darren Wilson iki arkadaştan kaldırıma geçmelerini istedi. Görgü tanıkları ikilinin polisle tartıştıklarını, ardından da polisin silahını ateşlediğini anlatıyor. Brown ve Dorian Johnson farklı yönlere kaçarken, polis memuru takip ettiği Brown'a altı kez ateş etti. Bu noktadan sonra tanık ifadeleri değişiyor. Polisin ellerini havaya kaldırmasını emrettiği Brown'ın bu emre uyduğunu söyleyen ifadeler var. Wilson'ın polisin üzerine yürüdüğü iddiası da var. Ferguson polisi olaydan sonra siyah gencin hırsızlık yaptığını gösteren güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. Ancak polis memurunun, Brown'ın hırsızlık yaptığından haberi olmadığı ortaya çıktı.

Brown\'u Vuran Polis İstifa Etti
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Brown'u Vuran Polis İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Radamel falcao: ABD bunu hep yapıyor tek fark bu sefer ölen bi çocuktu, biz terörist Berkin için bile ülkeyi Ateş'e verdik, adamlar masum bi çocuk için şuana kadar daha sert eylemler yapmalı bence 7 1 Yanıtla
  • hurdaci: Tc polisine de bu yetki verilmeli 2 6 Yanıtla
  • faiz lobisi: Polis, kendisine silah doğrultan market soyguncusunu vurmuş, yapması gerekeni yapmış, suçlu kişi siyah olduğu için herkes ırkçı kartını kullanıyor 4 2 Yanıtla
  • berat: Gebersin . . . 1 5 Yanıtla
  • ergün sp mg: tipine bak israil siyonisti zencileri önce barbarlaştırıp sonrada korkudan vuruyorlar ama kafir amerikan siyonizmi ektiğini biçiyor ve kafir amerikanın sonunu allahın izniyle siyahi insanlar getirecek 4 0 Yanıtla
  • evin kaya: eee gunah kecisi cikarildim mesele bittimi polis wilson , vucdanim rahat demis ya,18 yasinda bir genci 6 kursunla katletmis, vicdani rahatmis, obamanin da rahat, kasap bushlarin da baba ogul pek rahat oncekilerinde, belliki ferguson polisinin de vicdani rahat olacakki hemen brownun hirsizlik yaparken guvenlik kamera goruntulerini yayinlamis,meslektas dayanismasi,goz yasartici ne erdemli bir yaklasim ama ,ha bravo, polis merkezi bu davranisiyla ya itiraza degmez zaten hirsizdi basbelasiydi , köktenci asirici bir zenciyi asiri koktenci bir yolla ortadan kaldirmislar , hatta ferguson sakinleri protesto gosterileri yapmak yerine. polis wilsona hatta polis teskilatina madalya taksinlar sevgi gosterisinde bulunsunlar,ya polis wilsonu yargilamaya gerek bile gormeyen mahkemeye, yargi sistemine ,zihniyete ne demeli polis wilsonun istifa gerekcesine bak, ne kadar soguk kanli vicdansiz katil oldugu anlasiliyor,katil ruhlu bir sistem sectigi katil ruhlu polisleriyle sozde asayisi guvenligi saglama gorevi adi altinda masum amerikali zencileri avliyor.bu insan avi abd tarihinden bu gune kadar gelen kara lekedir,bu son olmayacak.yeter artik butun halk buna dur demeli sokaklara dokulup barisci eylemlerle hakkini savunmali bence bu da yetmez obama istifa etsin.madem zencilere uyguladiklari insan avi bitmiyor, ilimli muhalefeti ve zencileri, egit-donat destegi saglanmali,abd yonetimi, polisi ile ferguson arasinda guvenlik koridoru acilmali,abd polisinin sivil ve savunmasiz halkina orantisiz guc kullanmasina dunya kayitsiz kalmamali hepimiz brownuz, Abd baharinin basta israil ,almanya ve tum avrupaya sicramasi an meselesi, surekli sure belirtip hala nukler silahlarini imha etmeye yanasmayan abd nin ikinci hirosima,nagasaki tehlikesi konusuluyor, elindeki atom bombasini zencilere karsi kullanmayi planladigi tahmin edilen hukumet,siddetin dozunu giderek tirmandiriyor,tum dunyanin itidalli olun cagrilarina adeta meydan okuyor,abd nin butun eyaletlerine hata avrupadaki butun ulkelere zencilere destek eylemleri ciggibi buyuyor,zencilere baris acilimi da fos cikti,zenciler ucuncu bir goz olarak turkiyenin araya girmesini istiyorlar zira abd hukumetinin kendilerini aldatmaya calisacaklarini dusunuyorlar,Abd nin israille ortak projelerini yani ışidi fergusona sevk edip tehdi olusturma hamleleri de zencileri sindiremedi,care zencilere ozerklik verilsin,zencilerin kendi kaderini tayin haklari devlet kurma hakklari guvence altina alinmali. yasasin zenciler, yasasin zalimler icin cehennem 3 0 Yanıtla
  • MERDO: CNN BBC NİYE GÖSTERMEZ NİYE YORUM YOK. ADİLER GEZİ OLAYLARINDA 24 SAAT YAYIN VE YORUM YANARSINIZ İNŞALLAH 3 0 Yanıtla

Advertisement